Skip links

6 Nieuwe orgasmes voor op je bucketlist

 

Voor wie al niet genoeg krijgt van een clitoraal orgasme heb ik goed nieuws, er is namelijk nog veel meer te ontdekken in klaarkomland. Vaak gaan we ervan uit dat we alleen een orgasme kunnen krijgen door stimulatie van de seksuele organen. Niets is minder waar. Ons hele lichaam kan orgastisch worden. In deze blog wat leuke tips om je ontdekkingsreis mee te beginnen.

G-spot
Iets bekender, maar nog steeds geheimzinniger dan de clitoris. Het verbaasd me elke keer weer als ik een reactie krijg als “Bestaat ie dan echt?” Yes, ladies (and gents), de G-spot bestaat echt en elke vrouw word er mee geboren. Dit sponzige plekje is een extensie van je clitoris en bevind zich zo’n 2-7cm in je vagina richting je buikwand. Ze heeft wel wat langer de tijd nodig om opgewonden te raken, zo’n 30-40 minuten. Een G-spot orgasme kan je zowel met als zonder squirten ervaren.
A-spot
Dit lekkere plekje kan het beste gevonden worden door de vingers van een partner of een gekromde dildo. Ze ligt dieper dan de G-spot maar ook richting je buikwand, voor je baarmoedermond. Door dit plekje te stimuleren kun je vochtiger worden en krijg je intensere orgasmes. Standjes die de vagina verkorten (wanneer je je benen richting je buik of borst brengt) kunnen er bij helpen om de A spot te vinden. Het is belangrijk om geduld te hebben en met je partner te praten over wat goed voelt.
Cervix
Of in het Nederlands: Baarmoedermond. Een orgasme wat ontstaat door stimulatie van de cervix, het diepste punt van je vagina. Rondom je menstruatie ligt deze het laagst en kun je er met je vingers bij, het voelt als een bobbel ten grootte van een kers.
En ja, dit is het punt waarbij je soms uitroept “Oeh schatje, even wat minder diep!” Voor veel vrouwen is dit eerder pijnlijk dan orgastisch. Dat komt omdat de cervix emotionele pijn en spanning aangaande je seksualiteit kan opslaan. Je partner kan je helpen dit los te laten door je een yoni de-armouring of massage sessie te geven.
Anaal orgasme
Anal = painal, is wat voor veel vrouwen opgaat. Maar dat hoeft niet! In je anus bevinden zich een heleboel zenuwuiteinden die heel lekker kunnen voelen en tot een orgasme kunnen leiden. Ja, niet alleen mannen, waarbij de prostaat zich in de anus bevindt, maar ook vrouwen kunnen een anaal orgasme bereiken.
De kunst is om, als je nog niet zo ver bent, de anus als een erogene zone te gaan zien en er in ontspannen en opgewonden staat mee te experimenteren. Het makkelijkst is om eerst te spelen met uitwendige stimulatie zoals massage, een vibrator of likken en daarna pas te beginnen met penetratie door een vinger, penis of speeltje.
Tepel orgasme
Bij het stimuleren van je tepels komt veel oxytocine vrij, het knuffel en bindingshormoon waardoor dit orgasme kan aanvoelen alsof je overspoelt word met een gevoel van liefde. In tantra worden je borsten dan ook gezien als een extensie van je hart chakra
Het regelmatig zelf masseren van je borsten kan je helpen om eventuele negatieve opvattingen over dit gebied los te laten. Wat essentieel is voor het bereiken van een tepel orgasme.
Vallei orgasme
Och en dan het mysterieuze vallei orgasme. Grofweg kun je orgasmes onderverdelen in 2 soorten. Het piek en het vallei (of dal) orgasme. Bij een piek orgasme bouwt de seksuele spanning zich op in je lichaam om dan tijdens een climax alle energie er uit te knallen.
Bij het vallei orgasme ontspan je je lichaam en stuur je door middel van je ademhaling en intentie de orgastische energie door je lichaam zodat het je golven van genot kan geven die soms minutenlang aan houden.
Als je het vergelijkt met surfen is het meer een kwestie van golf na golf pakken in plaats van met een grote golf het strand op. Deze techniek kan toegepast worden in combinatie met alle bovenstaande erogene zones, maar het is van belang dat je de drang om te pieken los laat.
Adem orgasme
Een Tantrisch orgasme waarbij je seksuele energie vanuit je bekken door je hele lichaam heen ademt. That’s right, bij dit orgasme kun je je broek, sterker nog al je kleding aan houden. Het heeft dezelfde werkwijze als het vallei orgasme maar zonder genitale stimulatie. Het is een kwestie van jezelf trainen om orgastisch te worden in plaats van een orgasme te krijgen. In plaats van dat het orgasme beperkt blijft tot de geslachtsorganen verspreid de extase zich door het hele lichaam.
En nog meer goed nieuws! Elke vrouw is in staat om elk van deze orgasmes te ervaren. Je hersenen zijn je grootste en meest belangrijkste seks orgaan en een ander soort orgasme ervaren is dus vaak meer een geval van mindset en oefening dan van de juiste techniek of een vent met een grote pik. Belangrijk is dat je je vertrouwd, veilig en ontspannen voelt, bereid om de controle los te laten en gelooft dat ook jij in staat bent tot grenzeloos orgastisch genot!
Wil je ook meer genieten van je lijf en ontdekken tot welke sensuele hoogtes jij in staat bent? Download hier dan GRATIS mijn VrouwPower audio training!!
Fijn weekend!
Liefs,
Lotte <3

Leave a comment