Skip links

Heb jij seks met de handrem er op? Zo laat je de controle los…

We raken allemaal wel eens verstrengeld in ons hoofd terwijl we liever intiem zouden zijn met een partner. Ook ik. Je wilt dan niks liever dan je lekker ontspannen en de controle laten varen, maar dat eeuwig denkende hoofd steekt daar een stokje voor.
Niet alleen ben je snel afgeleid, op dat moment is ook ineens alle opwinding foetsie. Allerlei gedachten over totaal andere dingen blijven maar malen, behalve degenen die je hoofd bij de seks houden die je op dat moment hebt.

Herkenbaar?

Waarschijnlijk wel, want als je tot nu toe dacht dat jij de enige was, think again. Want dit is wat ik het meest hoor van vrouwen als het over seks gaat.

Waarom doen we dit toch? Seks is leuk en lekker, waarom maakt dat hoofd het nou zou ingewikkeld? In je hoofd blijven zitten tijdens seks is niet om je te pesten, niet omdat je niet van je lievie houd of omdat je andere dingen belangrijker vind. Hoe frustrerend het voor jou ook is, je zenuwstelsel doet dit met een fantastische reden.

De meesten van ons hebben (onbewust) geleerd dat genot en opwinding niet veilig is, en ons brein wil niks anders dan overleven, dus ontwikkeld het gewoontes om ons bij diepe lust, extase en verlangen weg te houden. Een van de snelste manieren hiervoor is piekeren, oordelen en nadenken, zo hoef je niet al die onveilige sensaties in je lijf te voelen.

Dus wat gaan we doen, we proberen dat controlerende kritische stemmetje heel hard weg te drukken en met al onze wilskracht concentreren op wat we aan het doen zijn. Het resultaat? Een voortdurend innerlijk gevecht wat nog meer onveiligheid brengt zodat het stemmetje nog harder gaat schreeuwen. Een beetje als een zwemvest dragen terwijl je wilt duiken, of met de handrem er op over de snelweg rijden. Zo is dat stemmetje een beschermingsmechanisme wat je behoed tegen opwinding, extase, genot en intimiteit. Iets waar van je bewuste mind denkt dat het veilig is, net zoals duiken en 120 rijden, maar wat je onderbewust maar al te spannend vind.

Dus wat kun je doen om je aandacht van je hyper focused geconcentreerde niet de controle los willen laten hoofd terug te brengen in je lichaam waar alle jummyness zich plaats vind?

1. Mindfullness

Ja het is een beetje een uitgekauwde term geworden. Misschien is bodyfullness hier meer op zij plaats. Maar ga jezelf trainen om je aandacht te brengen naar de sensaties die in je lichaam plaats vinden. En dat kun je tijdens seks doen, maar vaak is dat een stap te ver. Begin met alledaagse dingen, hoe voelt mijn lichaam als ik onder de douche sta? Tijdens het sporten? Welke sensaties zijn er in mijn lijf wanneer ik me verdrietig voel? Waar voel ik de emotie van geluk?
Breng dat vervolgens in de praktijk tijdens self pleasure, en pas daarna met een partner.

2. Je ademhaling

Je ademhaling veranderd naar hoe je je voelt. Voel je je ontspannen, adem je rustig en diep, ben je gestressed gaat je ademhaling snel en oppervlakkig. Maar het tegengestelde is ook waar. Met je ademhaling kun je je staat van zijn beïnvloeden. Merk eens op hoe je ademt tijdens seks en wat het met je genot doet wanneer je dit veranderd. Een trage diepe ademhaling maakt je meer relaxed, en verdiept je genot. Een snelle krachtige buikademhaling (fire breath) ontvlamt je seksuele energie en pompt het door je lichaam. En met een verbonden ademhaling, door je mond, tot in je buik in een iets sneller tempo (connected breath) zet je het deel van je brein die de controle wil houden op stil en breng je je aandacht in je lichaam.

3. Laat je horen

Vaak hebben we nog een laagje schaamte om onze stem te laten horen, helemaal tijdens seks. Wanneer het je lukt om dat af te pellen zul je merken dat geluid enorm krachtig is. Door je genot geluid te geven, versterk je je genot. En ik bedoel geen pornografisch geschreeuw, of proberen om sexy te klinken. Maak authentieke geluiden die diep vanuit je onderbuik komen die uitdrukken wat jij op dat moment in je lijf voelt. Het activeert je parasymphatisch zenuwstelsel, wat inhoud dat je meer zult voelen en meer verbinding ervaart met je lichaam.

En verder…

En alle technieken en tools zijn super waardevol maar het is natuurlijk nog mooier wanneer je je helemaal veilig zou voelen in je lichaam, je genot en je opwinding zodat bescherming niet meer nodig is.

Je hoeft niet altijd met die handrem te blijven seksen. Je kunt met dit beschermingsmechanisme om leren gaan en weer seks beleven waar de vonken vanaf vliegen. Hoewel dit een veel gehoorde seksuele frustratie is, is ieder persoon ook uniek. In een gratis sessie denk ik met je mee en geef ik je persoonlijke tips.

Hoe zou het zijn om de controle los te laten en erotisch zelfvertrouwen en vrijheid te ervaren? Dat je eigen lichaam veilig voelt om helemaal in aanwezig te zijn, met alle jummyness en verrukking die daar plaats vind. En genieten van alle heerlijkheden die je lievie je schenkt.

Dat is écht voor jou mogelijk. Vraag hier een gratis sessie aan.

 

Leave a comment