Skip links

5 Holistische tools voor gepassioneerde seks

Seks is leuk en lekker, maar je wilt meer, je bent nieuwsgierig hoe het nóg beter kan. Of misschien is jouw ervaring net wat minder en ben je er klaar mee om de verantwoordelijkheid bij je partner te leggen en wil je je genot in eigen handen nemen. Vaak als we ons seksleven willen verbeteren denken we aan dingen als nieuwe lingerie, datenights of toys. Allemaal leuk, maar voor de volgende technieken heb je alleen je eigen lichaam nodig en kun je nu (of vanavond, sexytime?) al uitproberen.

Holisme houd in dat lichaam, geest en ziel met elkaar verbonden zijn, en holistische methodes werken dus door op al deze lagen van je bestaan. Heel toepasbaar op seksualiteit dus, want uiteraard gebruik je je lichaam, maar je grootste seksorgaan zijn je hersenen. Die bepalen of je je aandacht bij je lijf kunt houden, of je in de stemming bent en laten je afleiden. Als laatste heeft seks een heel sterk energetisch component.
Denk maar aan de bijna tastbare spanning met iemand waar je diep naar verlangt, het spelen met seksuele energie of de sensaties van je orgasme.

De volgende technieken kun je gebruiken tijdens seks met een lover, maar ik stel voor om ze eerst alleen te oefenen tijdens zelfbeminning. En zodra je ze onder de knie hebt eventueel samen in te zetten. Een Olympisch athlete is ten slotte ook niet aan het trainen tijdens de spelen, op dat moment laat ze de training voor zich werken.

 1. Gebruik je ademhaling
  Je adem bepaald je staat van zijn. Wanneer je gespannen bent is die hoog en oppervlakkig, tijdens rust diep en langzaam. Maar je kunt ook je gemoedstoestand sturen met je ademhaling. Zo kun je ook je opwinding en genot versterken tijdens seks. Met een rustige diepe ademhaling voel je meer, je bent sensitiever, meer verbonden met je lijf en het helpt je om diepere overgave toe te laten.
  Door een diepe maar snelle adem breek je door remmingen en blokkades. Je laat de controle meer varen zodat je minder tegengehouden word door oude schaamte en overtuigingen die je niet langer dienen. De controle los durven laten is een essentieel onderdeel van genieten en orgasme, toch is het iets waar heel veel vrouwen moeite mee hebben. Jij ook? Vraag hier een gratis sessie aan en ik luister naar jouw individuele situatie en geef je tips voor een seksleven waar de vonken vanaf vliegen!
 2. Maak geluid
  Nee, geen ‘sexy’ porno gekreun, maar het geluid wat van nature in jou ontstaat. Dit vinden we vaak lastig omdat seks op een bepaalde manier ‘hoort te klinken’ maar dat is zulke BS. Geluid geven aan je eigen seksuele expressie werkt zooo bevrijdend. Soms is dat supersexy gezucht en gekreun, soms is het huilen, schreeuwen of (mijn favoriet) grommen. Geluid maken brengt je dichter bij je authentieke seksuele zelf en het helpt om de seksuele energie door je lijf te laten razen.
 3. Beweging
  In één lijn met het uiten van je seksuele zelf ligt beweging. Laat je lichaam jou bewegen in plaats van dat je je schikt aan een bepaald sexy plaatje. Beweeg je heupen, je bekken, krom je rug, kronkel van genot of geef je over aan volledige diepe stilte. Een andere manier van beweging is om je intieme spieren te controleren en gebruiken door te oefenen met het yoni ei. Zo is het makkelijker om uit je hoofd te komen en je aandacht terug te brengen naar je lichaam.
 4. Focus
  Waar is je aandacht tijdens seks? Dikwijls is dat buiten ons lichaam, in fantasieën, bij werk, bij wat je lief er van vind, bij de boodschappen van morgen. Met oefening kun je er keer op keer voor kiezen om je aandacht terug te brengen naar je lichaam. We noemen het ook wel de sensate focus, oftewel focus op je sensaties. Wat voel je, en waar voel je het?
 5. Ontspanning
  Ontspannen tijdens seks word vaak geassocieerd het blijven liggen op je rug. We noemen het met standje zeester of vinden het preuts en saai. En toch ga ik je uitnodigen om het eens te proberen, om je diep te ontspannen in je opwinding, en als daar beweging bij komt is dat okay, als dat stil liggen is is dat ook okay.
  We zijn namelijk zo gewend om seks te koppelen aan spanning en frictie, dikwijls spannen we helemaal aan om er een orgasme uit te pushen. Ontspanning is overgave, de controle los durven laten waardoor je tot hele nieuwe staten van genot komt.
 6. Het yoni ei
  Bovenstaande tools komen allemaal samen bij het gebruik van het yoni ei. De technieken werken opzichzelfstaand, maar gecombineerd nog beter. Het yoni bied je een praktisch handvat om hiermee te gaan oefenen en tijd vrij te maken om dit alleen te doen, zodat je de beoefening voor je kunt laten werken als je seks hebt met je lief.
  Ben je helemaal nieuw met het yoni ei? Ga dan aan de slag met de Yoni Egg Starter Kit. Een uitgebreide online cursus die je alles uitlegt voor een juiste beoefening met het yoni ei. Je krijgt goed onderbouwde kennis op ale niveaus, lichamelijk, geestelijk en energetisch. Je leert je bekkenbodem op de juiste manier te trainen en leert alles wat je moet weten voor je met het yoni ei start. Lees er hier meer over.

 

Leave a comment