Skip links

Meer tijd voor seks met deze gekke tip

 

Het meest gehoorde excuus waarom we niet vaker met elkaar tussen de lakens duiken. Je werkt allebei, je hebt kinderen, het huishouden moet gebeuren en uiteindelijk is de enigste keer dat jij alle hoeken van de slaapkamer ziet tijdens het stofzuigen. Tijd voor seks schiet er iedere keer weer bij in. Terwijl je het allebei wel graag wilt. Je weet wel dat het jullie relatie verstevigt en jullie verbinding verdiept, en toch…

Dit jaar had ik zomaar een goed voornemen. Eind vorig jaar irriteerde ik me mateloos aan een gewoonte die ik de afgelopen maanden had opgebouwd. De ergernis was nu zo groot dat ik besloot er wat aan te gaan doen. Toevallig vanaf 1 januari. Maar jij mag het van mij ook vanaf 1 februari toepassen. Of 23 mei. Of 5 september. Het is super simpel. Iedereen kan het. En wat bleek? Terwijl de verandering niks te maken heeft met seks per se ging de kwaliteit van mijn seksleven er wel enorm op vooruit!!
Geen tijd én geen energie
Mijn irritatie ging er om dat ik weinig tijd en energie had. We hebben allemaal evenveel tijd gekregen, het gaat er meer om hoe je je tijd indeelt en hoeveel energie je hebt om die tijd ook te benutten voor dat wat je graag wilt. Voor mijn gevoel had ik geen van beide meer.
Seks is een prioriteit in mijn leven, het heeft een verbindend effect op mijn relatie en ik word er vrolijk en gelukkig van. Wat natuurlijk weer een rimpeleffect heeft op de rest van mijn leven. Maar ik merkte ook dat dat een beetje begon in te kakken.
Ik liep voortdurend rond met een gehaast gevoel en tijd tekort voor wat ik ook maar wou doen. Voortdurend gespannen en geïrriteerd. Logisch zo in december zou je denken, maar helaas speelde het al een aantal maanden.
Wat zou je doen met een dag extra per week?
Op advies van iemand installeerde ik een schermtijd tracker op mijn telefoon. Ik bedoel, ik zat er niet veel op hoor, beetje facebook, beetje appen, soms wat instagram. Viel wel mee, toch? Holy fuck, 3 uur per dag?!? Dat is een hele dag extra in een week! Een hele dag die ik zou kunnen besteden aan sporten, lezen, mediteren en ja quality time met Mr. Right. Alle dingen waarvoor ik dacht geen tijd te hebben.
Dus het probleem ‘tijd’ was opgelost. Nu het probleem ‘energie’ nog.
Via al onze beeldschermen die we gebruiken om lekker te ontspannen komt er een heleboel onnuttige informatie binnen. Volgens dit onderzoek heeft het seksleven van een op de vijf Nederlanders te lijden onder Netflix, en zelfs een kwart door smartphone gebruik.
Je hebt vast wel eens gehoord dat wij in een week net zoveel prikkels binnen krijgen als onze voorouders in een jaar. De evolutie heeft onze technische ontwikkeling helaas niet bij kunnen benen. Allemaal prikkels die zorgen voor drukte in je hoofd, waar je lijf energie voor nodig heeft om ze te kunnen verwerken. Check ook deze hilarische en confronterende video.
Dat geld voor je smartphone gebruik maar ook voor televisie, netflix etc. Bovendien zorgt het blauwe licht in beeldschermen dat er minder melatonine word aangemaakt in de hersenen waardoor je slechter of minder diep slaapt. We denken er mee te ontspannen, maar eigenlijk is het gewoon nog een lading onbewuste stress wat je energie kost. Nee, schatje, vanavond ben ik te moe.
Mag ik dan nooit meer netflixen?
Let op, ik zeg niet dat we onze tv uit het raam moeten gooien en weer terug moeten naar een nokia 3310. Ik vind Facebook nog steeds fantastisch om met inspirerende mensen contact te komen, ik leer graag bij via online programma’s en een avondje netflix ’n chill komt hier ook nog steeds voor. Maar ik kies er nu voor om er wat bewuster mee om te gaan.
Stress is de ergste libido killer mogelijk. Voor vrouwen in ieder geval. Mannen hebben vaak seks om te ontspannen. Vrouwen moeten eerst ontspannen zijn om seks te willen.
Lees ook: Een van de mysteries van vrouwelijke opwinding
Vraag jezelf eens af, wat is belangrijker voor je, de verbinding, liefde en passie met je partner of dat de goudvis van de schoonmoeder van de buurman van je nichtje aan de andere kant van de wereld een salto kan maken?
Dus probeer deze gekke tip eens uit, drie dagen ofzo, niks te radicaals. Zet na 19 uur ‘s avonds je wifi op je telefoon uit, en twee uur voordat je gaat slapen ook alle beeldschermen. Download ook een schermtijd tracker om te zien of het verschil maakt. Misschien werkt het voor jou, misschien niet. Geef het eens een kans En voilá meer tijd én meer energie. Dat hoef je natuurlijk niet gelijk tussen de lakens te spenderen. Maar het kan wel…
Liefs,
Lotte <3

Leave a comment