Skip links

8 Yoni Ei tips voor beginners

Heb jij dol enthousiast een yoni ei aangeschaft maar weet je nu niet zo goed aar te beginnen? Of is dat misschien wel de reden waarom je er nog geen een hebt? Want ja wat moet je er dan mee? Daarom geef ik je in deze mail 8 tips om je yoni ei te gebruiken die je niet snel hoort.

Ik poste er gisteren ook al een reel over op Instagram, maar hoeveel kun je nou echt zeggen in 30 seconden, daarom heb ik een blog geschreven met de uitgebreide versie waarin ik er meer over uitleg.

  1. Leg je ei op een altaar of een mooi plekje.

Ja, betrapt. Die van jou ligt waarschijnlijk in het zakje waar je hem in kocht in je nachtkastje, am I right? Dat is prima, maar het inspireert niet echt om hem regelmatig op te pakken, mee te verbinden of zelfs mee te oefenen. Je moet er als ware aan denken en hem vervolgens uit je nachtkastje halen, terwijl als hij op een altaar of een ander mooi plekje staat je er alleen maar naar hoeft te kijken om er aan herinnerd te worden.
Creëer bijvoorbeeld een mooie sexy plaats in je slaapkamer als ode aan je sensualiteit en seksualiteit. Kaarsen, rozen, een beeldje en je yoni ei.

  1. Gebruik, zeker in het begin, altijd een koordje

Een goed yoni ei heeft een gaatje geboord door het smalle deel van het ei, hier rijg je een koordje door zodat je je ei er makkelijk weer uit kan trekken. Het ei kan nooit zoek raken in je lichaam want je vagina word afgesloten door je cervix met een gaatje net groot genoeg voor bloed en sperma. Maar elke anatomie, elke spierspanning verschild van elkaar en zonder koordje kan het zomaar zijn dat je ei ‘vast’ komt te zitten. Totdat je er heel zeker van bent dat je je ei zonder hulp naar buiten kunt drukken, rijg je er altijd een koordje aan.

  1. Activeer je lichaam sensueel om haar op te warmen en voor te bereiden.

Je vind het ook niet fijn als je lover zonder voorbereiding iets in je vagina brengt, toch? Doe dat ook niet bij jezelf. Warm jezelf op, letterlijk door een warme douche, of door jezelf aan te raken, te masseren, op te winden. Je hoeft niet super geil te zijn (mag wel!) zolang je maar een uitnodiging voelt van je yoni dat er iets ingebracht mag worden.

  1. Breng het ei niet zomaar in maar vraag om toestemming van je yoni

En luister naar haar antwoord. Door vaak jarenlange vroegtijdige penetratie, schaamte of zelfs grensoverschrijding met je yoni kan het heel helend werken om haar toestemming te vragen voor je iets (wat dan ook!) in brengt. Respecteer vervolgens ook haar antwoord. Soms wil je hoofd nog zo graag met het ei oefenen, je yoni mag net zo goed een nee hebben. Veel oefeningen kun je ook doen zonder het ei.

  1. Span je spieren niet alleen maar aan, maar relax even veel.

Veel yoni ei oefeningen focussen zich op het aanspannen van de spieren om deze te trainen en sterker te maken. En dat kan werken, ware het niet dat veel vrouwen al verkramping hebben in hun bekkenbodem. Richt je in de oefeningen dus net zoveel op de ontspanning, zo leer je het verschil te voelen tussen aan en ontspanning.

  1. Sla de energie op in de powercenter in je buik

De taoistische traditie waar het yoni ei uit voortkomt leerde dat we allemaal een krachtcentrum hebben in onze buik, de tan-tien (of dantian). Deze bevind zich iets onder en achter de navel. Tijdens een yoni ei oefening komt er veel energie vrij die verloren gaat wanneer deze niet word opgeslagen. Je kunt dit doen door na je oefening in te beelden hoe alle energie naar dit punt stroomt en oplicht, of door met je handen in cirkels over je buik te strijken

  1. Draag het ei niet alleen maar doe gerichte oefeningen

Wanneer je je ei draagt raad ik, zeker in het begin maximaal 15-20 minuten aan. Dit omdat je spieren onbewust aan het werk gaan op het ei binnen te houden. Hoewel dragen wel enig effect kan hebben, is het effectiever om oefeningen te doen passend bij jouw lichaam, situatie en verlangen. Dit zijn oefeningen als meditatie, beweging, ademtechnieken, visualisatie of bekkenbodem training. Je kunt deze bijvoorbeeld afstemmen om meer genot en orgasme te ervaren, oud zeer te helen of meer in te tappen op je vrouwelijkheid en sensualiteit.

  1. Zoek een fijne bij jou passende begeleiding

Veel yoni ei cursussen duiken gelijk in de diepere gevorderde materie, blijven vaag of zelfs zweverig en hebben geen aandacht voor het absolute begin. De Yoni Egg Starter Kit schept duidelijkheid en orde in de chaos en bevat de essentiële kennis die iedere yoni ei gebruikster zou moeten kennen. Met 2 uur aan video’s waarin ik je alles uitleg, en begeleidende audio’s maak jij een mooie start met jou yoni ei.

En op 3 oktober start er weer een LIVE week met een live groepssessie en een Q&A waar je al je vragen kunt stellen.
De cursus is nu nog 49,- volgende week gaat de prijs omhoog en na de live week kost hij zelfs 79,-
Dit omdat je toegang houd tot de opnames van de live weken en er dus steeds meer waarde word toegevoegd, en je elke keer opnieuw bij de live week aanwezig mag zijn! Als je dus nu instapt heb je de meeste waarde voor het minste geld! Kijk hier voor meer info en aanmelden.

Zie ik jou in de Yoni Egg Starter live week vanaf 3 oktober?

Ps.
Nog twee plekjes voor de Yonilicious Goddess Temple workshop op 25 sept! Heeft jouw inner se.x goddess lang genoeg liggen dutten en wil je haar weer volop beleven en belichamen, in liefdevol contact met andere vrouwen? Leren hoe je je diepste pl.easure ervaart en weten hoe je je remmingen kunt helen? Dit is het moment, meld je hier aan.

Leave a comment