Skip links

Hoe boost je je orgasme met een yoni ei?

Van een nieuwsgierige dame kreeg ik deze week de vraag of je het yoni ei ook als stimulerend seksspeeltje kunt gebruiken. Hoewel het yoni ei in eerste instantie niet bedoeld was als seks speeltje, kan de beoefening je wel heel veel genot geven. Maar het werkt een beetje anders dan een vibrator die je gebruikt ‘in the heat of the moment’
Maar kun je met het yoni ei een orgasme krijgen? En maakt het ei je orgasmes beter wanneer je het ei niet meer in hebt? Ja en ja. En niet zo’n beetje ook 😀

Traditioneel werd het yoni ei gebruikt om je levensenergie te bewaren en in te zetten voor wat je wel wil creëren in je leven. Zoals verbinding met je vrouwelijkheid, creatiekracht, heling van oud zeer en meer zelfliefde en spiritualiteit. De oude Taoisten begrepen de connectie tussen levenskracht en seksuele energie veel beter dan wij. Dus hoewel het yoni ei geen sekspeeltje is zijn de mind blowing orgasmes en meer plezier in seks wel een bij product.

Wanneer je je definitie van orgasme verruimt, vergroot, vergroot je je orgasme.

We bekijken het orgasme vaak vanuit het mannelijke perspectief. Opbouw, climax, rust. En die hoogtepunten zijn heerlijk, en daar kunnen we heel veel plezier aan beleven. Maar het is maar een topje van de ijsberg. Zodra een cliente bij me komt die geen of heel moeilijk een orgasme krijgt, is mijn eerste vraag; wat ervaar je wel?

Misschien voel je wel veel subtielere sensaties, minuten lange tintelingen door je lijf, een ontlading van emoties, een diepe meditatieve toestand, intens geluk, spirituele connectie of een gevoel van vallen. Het kunnen allemaal orgasmes zijn, of een orgastische staat.
Als je elke sensatie van genot als een mini orgasme kunt zien, opent dat de deur naar meer ontspanning, vertrouwen en compassie voor je lijf en dat draagt bij aan welk orgasme dan ook.
Zo ook wanneer je met het yoni ei aan de slag gaat, je gaat je perspecief van wat een orgasme en seksueel genot is verbreden en verdiepen.

‘Maar ik wil juist die climax!’

Dat gezegd hebbende, het is natuurlijk ook helemaal okay om vaker of dieper te willen climaxen. Vier elke vorm van pleasure die je hebt! Het yoni ei helpt bij alle soorten orgasmes, op verschillende levels:

Bij het bekende climax orgasme trekken je bekkenbodem spieren onbewust en ritmisch samen, dit is onder andere wat dat heerlijke gevoel geeft. Met het yoni ei train je om deze spieren sterker en soepeler te maken. Span dus niet alleen maar aan tijdens je yoni ei oefening, want met verkrampte rigide spieren werkt dit avenrechts. Ontspanning is net zo belangrijk. Maar wanneer deze spieren dus sterker én soepeler zijn en meer bewegingsvrijheid hebben, heb je hier meer genot van.

Versterk je mind-yoni connectie

Door het ei te dragen verplaats je vaker je focus naar je vagina. Hoewel veel vrouwen hem vaak niet voelen zitten, en hem soms kunnen vergeten, kun je jezelf aanleren om je spieren af en toe even te spannen en het ei te bewegen, en zo je yoni te voelen. Er is ons vaak geleerd om dit deel van je lijf te negeren, omdat het ‘vies’ is, of zondig, beschaamd, sletterig… Maar voor een orgasme is het essentieel om je lichaam en in het bijzonder je vagina en clitoris te kunnen voelen.

Wist je dat er onderzoeken zijn gedaan die aantoonden dat het lichaam de fysieke signalen geeft van opwinding en orgasme, maar dat die niet geregistreerd worden door het brein? De kandidate in kwestie was zich dus niet bewust van wat haar lijf ervaarde! Het yoni ei is een tastbare tool om meer te voelen wat er in je lichaam gebeurd.

Daarnaast leert luisteren naar wat je yoni wel of niet wil, elke keer dat je over de grenzen van je lichaam gaat of laat gaan (bijvoorbeeld te snelle penetratie) creëer je spanning in je lichaam wat een orgasme tegenwerkt. Door het yoni ei heel bewust in te brengen, krijg je stapje voor stapje het vertrouwen van je lichaam terug.

Ontwaak en circuleer je seksuele energie

Voor een orgasme is opwinding essentieel. Bij sommigen komt dat heel snel, maar de meeste vrouwen hebben daar de tijd voor nodig. Dikwijls langer dan dat de vrijpartij duurt. Ze denken van zichzelf niet klaar te kunnen komen omdat ze bijvoorbeeld maar 10 minuten stimuleren / gestimuleerd worden, terwijl het lichaam misschien wel 30-40 minuten nodig heeft.

Regelmatige sexual self care met je yoni ei, houd je seksuele vuurtje zachtjes brandend, in plaats dat je het weer op moet laaien op het moment dat jij of je partner seks wil. Je seksuele energie bubbelt en tintelt al in je lijf van alle yoni ei oefeningen, en zodra je een orgasme wil is dat makkelijker dan wanneer je vanaf standje ‘koud’ moet beginnen.

Er zijn specifieke yoni ei oefeningen die dit proces bevorderen, waarbij je je seksuele energie door je lichaam circuleert. Wanneer je hier meer geoefend in bent kan dit leiden tot full body orgasms, waarbij je genot zich niet alleen in je bekkengebied bevind maar zich uit spreid over je hele lichaam en veel langer aanhoud.

Waar begin je?

Wanneer je nieuwsgierig bent naar hoeveel meer orgastischer jij kunt zijn, wanneer je problemen ervaart, of gewoon nieuwsgierig bent, denk ik graag met je mee. In een gratis online sessie onderzoeken we samen je remmingen, blokkades en verlangens tot het hebben van een (beter) orgasme. Ik geef je tips en advies mee voor jouw persoonlijke situatie. De eerste sessie is gratis en geheel vrijblijvend. Je vraagt hem hier aan.

In The Yoni Egg Starter Kit ligt de focus niet op het orgasme, maar het is sowieso een side effect als je regelmatig gaat yoni ei’en. Je leert coole seks skills om je yoni spieren aan te spannen en meer te voelen in je lijf wat een orgasme kan vergemakkelijken. Neem hier een kijkje.

Leave a comment