Skip links

Hoe krijg je een orgasme door penetratie?

Als je ergens veel tips over kunt vinden is het wel klaarkomen door penetratie (of het nou met een penis, dildo of vingers is). Iets waar zo veel vrouwen naar verlangen, om uiteenlopende redenen. Sommigen hebben een diepe overtuiging dat dat is zoals ‘het hoort’. Anderen voelen dat het hen dichter bij hun partner zal brengen en weer anderen weten dat er zoveel meer te ontdekken valt en zijn nieuwsgierig. Allemaal prachtige waardige verlangens. En met de nieuwste speeltjes tot instructies voor de hipste standjes, lijkt het bijna wonderlijk dat maar zo’n 20% van de vrouwen een orgasme krijgt van penetratie.

Jup, onderzoek heeft uitgewezen dat 80% de voorkeur heeft voor een clitoraal orgasme. Dus hoor jij bij team ‘niet zoals het hoort’… Je bent volkomen normaal, lieverd. Elk orgasme is waanzinnig, bijzonder en waardig. Ik schrijf deze blog geenzins om een andere indruk te wekken, maar om je een keuze te geven uit een banquet van orgastische mogelijkheden.

Zo van…

Maandag ga ik voor mijn clitoris

Dinsdag heb ik zin in mijn G spot

En woensdag ga ik voor een tantrisch energie orgasme

Enzovoorts Just for the fun of it! 😀

En ja, dat is allemaal te leren. Weer een mythe waar we vanaf moeten is dat je ofwel ‘clitoraal’ ofwel ‘vaginaal’ bent. Je bent alles. Je bent het universum gemanifesteerd in een menselijk wezen, je bent sterrenstof, je bent zo orgastisch als je zou willen zijn.

Okay, ik liet me even meeslepen. In de vorige eeuw heeft een wetenschapper ooit geroepen dat het vaginale orgasme het enige juiste orgasme zou zijn. Dat een orgasme via de clitoris kinderachtig is en dat echte vrouwen klaar komen tijdens penetratie om hun man te plezieren.
Het idee dat een vrouw zelfstandig in haar genot kon voorzien was waarschijnlijk te beangstigend voor de mannen destijds. En hoewel dat alweer een hele tijd terug is heerst die overtuiging nog steeds in onze cultuur.

Total BS dus, maar dan nog is het heel begrijpelijk als je nieuwsgierig bent naar een orgasme door penetratie. Ik heb de eerste 15 jaar van mijn seksueel actieve leven altijd geloofd dat het voor mij niet weggelegd was tot ik zelf met onderstaande tips aan de slag ging. Nu weet ik dat het heel goed mogelijk is om het aan te leren.

Wat kan je doen om een orgasme door penetratie te krijgen?

 • De grote paradox van het orgasme; de beste komen wanneer je er niet naar toe werkt. Je hersenen zijn je grootste seksuele orgaan, wanneer je weet hoe ze te gebruiken. Focus je dus op het genot en de sensaties in je lichaam in plaats van op het doel, dan ben je veel meer aanwezig in het moment en thats were the magic happens!

 

 • Mix ‘n match: combineer je orgasmes. Hoe doe je dat? Als je tot nu toe je brein onbewust hebt getraind om alleen klaar te komen via je clitoris is het de truc om je hersenen anders aan te leren.
  Stel, je komt altijd via je clitoris en je zou graag een g-spot (of cervix, tepels, kleine teen) orgasme willen leren. Bemin jezelf dan zoals je gewend bent tot een orgasme maar raak daarbij ook je g spot aan. Op die manier gaan je hersenen beide gebieden associëren met een orgasme. Op den duur heeft je g spot als ware van je clitoris geleerd hoe ze klaar kan komen.  Gaandeweg kun je dan je clitoris steeds minder en minder gebruiken of alleen even stimuleren gewoon om dat het lekker voelt maar zonder een orgasme na te jagen.

 

 • Go sloooooooow: Je clitoris is een groter orgaan wat zich zo’n 12cm in je lichaam uitstrekt (er is ook een hele discussie of vaginale orgasmes uberhaupt bestaan omdat de clitoris zich inwendig uitstrekt en dus betrokken is bij een inwendig orgasme, maar ik wil het even niet te technisch maken).
  Bij opwinding zwelt je clitoris op en dit maakt je vagina inwendig veel gevoeliger. Sterker nog, zonder volledige medewerking van de clitoris kan penetratie zelfs pijnlijk zijn. Ook wanner je je G-spot niet kunt vinden kan het zijn dat je te vroeg op zoek bent gegaan. We zijn het als vrouwen zo gewend om in zijn tempo mee te gaan en ons eerder te laten penetreren dan dat ons lichaam er klaar voor is. Vochtigheid en het opzwellen van je vulva zijn fysiologische reacties en hoeven niet altijd gerelateerd te zijn aan opwinding.
  Hoewel hard en ruig geweldig kan voelen en de pornoindustrie je het idee kan gegeven dat dat is hoe je ‘zou moeten seksen’ is het in de realiteit voor de meeste vrouwen niet orgastisch. Sterker nog je kunt zelfs een orgasme beleven via de cervix door er met een penis of dildo alleen zacht tegenaan te drukken en stil te houden.
  Begin dus niet aan penetratie voordat je volledig opgewonden en je vulva lekker puffy is en je een absolute JAAAAA voelt.

 

 • Het yoni ei vergroot je inwendige sensaties enorm op alle gebieden. Cognitief train je om meer focus te hebben in je vagina, fysiek word je doorbloeding en je spiersamentrekkingen versterkt, emotioneel laat je los wat je van een orgasme weerhoud en je leert werken met je seksuele energie.
  Nieuwsgierig geworden? Leer meer over het yoni ei en download mijn drie gratis yoni ei oefeningen hier.

 

 • Train niet in de ‘wedstrijd’ maar laat in het moment suprême je training voor je werken. Plan regelmatig een sensual me time momentje om al deze tips uit te proberen. En wanneer je dan met je lover vrijt is het zo verankerd in je systeem dat je er niet meer over na hoeft te denken en de magie zich als vanzelf ontvouwt.
  Want als er een ultieme orgasme killer is, is het wel prestatiedruk. Dus ontspan, geniet en enjoy the moment!

 

 • Yoni de-armouring is een drukpuntmassage van de vulva en vagina waarbij opgebouwde spanning die je van genot en orgasme weerhoud ontladen kan worden. Het kan zijn dat je inwendig nauwelijks gevoel hebt of dat het zelfs verdoofd aanvoelt.
  Net als in je schouders of in je buik kunnen er in onze geslachtsdelen spanningen ophopen en dat gebied verkrampt of ongevoelig maken. Het is dan een goed idee om emoties, angsten, woede, schaamte of andere negativiteit rondom seksualiteit of je lichaam los te laten. De-armouring is dan een fijne zachte manier om meer gevoeligheid en bewustzijn te ontwikkelen in je vagina. Je kunt een de-armouring sessie bij een therapeute laten doen, samen met je partner of het zelf leren. Je kunt de-armouren met je vingers, een dildo en ook met het yoni ei.

Welke inzichten heb jij verkregen door het lezen van deze blog? Ik lees graag over je ervaringen en beantwoord je vragen. Je kunt hier contact met me opnemen.
Ik wens je een prachtige orgastische ervaring toe

 

Leave a comment