Skip links

De kunst van edgen

Gisteren was ik op een netwerk event met zo’n 50 andere vrouwelijke onderneemsters. En waar ik op de verjaardag van mijn conservatieve achtertante nog wel eens een beetje zenuwachtig word van de vraag “En, wat doe jij?” kon ik hier wel enthousiast mijn pitch rondstrooien. “Hoi, ik ben Lotte, en ik leer vrouwen hoe ze de beste orgasmes van hun leven krijgen.” Een enkeling moet zichzelf even herpakken na deze kennismaking, maar meestal heb ik direct de aandacht. “Beste orgasme van mijn leven? Hoe dan?”

Nou, was orgasme maar zo’n makkelijk rechtlijnig concept dat ik je een stappenplan kon geven. En hoe graag de Linda of de Cosmo het je ook willen laten geloven. Dat is er niet. Er is geen “druk-op-dit-knopje-dan-gaat-dat-deurtje-open-geheim tot orgasme. Dat is het slechte nieuws, maar er is ook goed nieuws. En dat is dat er een heleboel geheimen zijn tot een orgasme.

Als eerste heb je een persoonlijke en complexe set met overtuigingen in je hoofd wat maakt dat of je je veilig genoeg voelt, je onder druk staat, of bereid bent tot overgave wat invloed heeft of je wel of geen orgasme krijgt.

Maar er is ook een uitgebreide toolbox met oefeningen en technieken die, naast dat innerlijke werk, het hebben van een orgasme kunnen vergemakkelijken. Of waar je zelfs andere orgasmes door kan leren krijgen. En een van die technieken er van is edgen. Ik zal heel eerlijk zijn, ik heb een haat-liefde verhouding met edgen. Het kan superfrustrerend zijn in het moment, zeker de eerste paar keer, maar het geeft me ook die champagne bubbels, krullende tenen en vuurwerk wanneer ik het wel doe.

Edgen is een techniek waarbij je jezelf (of je partner) tot het randje van een orgasme brengt en vervolgens de stimulatie afzwakt en weer oppakt. En dat een paar keer achter elkaar. Het heeft een aantal hele interessante voordelen:

  • Je verlegt je focus van doelgericht naar genot in het moment
  • Je leert je lichaam kennen en de zogenaamde ‘point of no return’
  • Je ontdekt nieuw orgastische ervaringen.
  • Of je verlengt, verdiept en maakt de orgasmes die je hebt intenser en vervullender
  • Je vergroot de hoeveelheid genot die je lichaam kan dragen

Zoals met alle pleasure practices is het veel gemakkelijker om het eerst een paar keer alleen te proberen dan met een partner. Alleen heb je nou eenmaal meer controle over de stimulatie. Wanneer je merkt dat je de drempel naderd, waarna een orgasme onvermijdelijk is, zwak je de stimulatie af en haal je diep en rustig adem. Breng je focus en je aanraking van je yoni naar andere delen van je lichaam, zo verspreid je je seksuele energie, wat tot full body orgasms kan leiden.

Wanneer je hier regelmatig mee oefent (en met regelmatig bedoel ik een paar keer per week) ga je merken dat je orgasmes veranderen van een explosieve piek ervaring van een paar seconden, naar een langere vervullendere orgastische staat. In het begin voelt het misschien als ‘gewoon genot’, maar als dat is hoe je het ziet is dat ook alles wat je gaat ervaren. Wanneer je elke genot sensatie gaat vieren als een mini orgasme ga je je op den duur realiseren dat je veel meer ervaart dan ‘gewoon genot’.

Edgen is heel leuk om mee te spelen, en het is maar één van de zovele technieken tot mind blowing orgasmes (of uberhaupt eentje), en het richt zich niet op die overtuigingen, ideeën en ervaringen in je hoofd. Elke benadering is uniek, zoals elke vrouw uniek is. In een coaching sessie help ik je inzicht te krijgen in wat jou remt om orgastischer te zijn dan je nu bent, en ik geef je een aantal tips mee waar je direct zelf mee aan de slag kunt. De eerste sessie van een uur is gratis en vrijblijvend, je vraagt hem hier aan.

Ga jij proberen te edgen? Of heb je het al eens gedaan, en hoe heb je het ervaren?

Leave a comment