Skip links

Hoe krijg je wat je wil in bed? Jouw genot doet er toe!

Gisteren las ik een boek uit die voor mij levens veranderend is geweest. Het gaf me inzicht hoe ik mijzelf (al dan niet) uitdruk, voor mijn verlangens ga staan en vraag om wat ik nodig heb. Gedurende het boek werd ik steeds bozer en bozer, nou als je me een beetje kent weet je dat daar heel wat voor nodig is.
Niet omdat het zo’n slecht boek was, maar omdat het heel duidelijk liet zien hoe wij als vrouwen collectief in een keurslijf zijn gedrukt tussen ‘the good girl’ en ‘the independent woman’. We zijn sterk en hebben niemand nodig, maar terwijl we doorbikkelen moeten we wel braaf, keurig en mooi blijven. Vind je het gek dat we permanent uitgeput zijn.

Dit keurslijf zorgt ervoor dat onze communicatie vaak vaag is. Ik herkende mezelf hier heel erg in, in plaats van rechtstreeks te vragen voor wat je wil, is het makkelijker om her en der wat hints te laten vallen er subtiel op te wijzen en vervolgens te klagen dat je partner het niet begrepen heeft. Want wat zal hij/zij er wel niet van denken als jij genot verlangt?

We glimlachen liefjes, knipogen een keer, drukken zijn/haar hoofd een beetje in de goede richting en hopen dat hij/zij je gedachten kan lezen dat je heel graag orale seks wilt ontvangen. Maar wanneer je lief er dan toch faliekant naast zit kunnen we er maanden op broeden waarom we toch nooit krijgen wat we willen in bed.
Waarom niet gewoon “Schat, wil je met je tong rechtsom rondjes draaien om mijn clitoris?” Desnoods met instructies waar die te vinden is. Lichtgevende pijl, neonletters, whatever it takes, Jouw genot doet er toe, en is belangrijker dan je partners ego. Natuurlijk kun je je woorden verzachten, maar blijf wel duidelijk en concreet.

Waarom is dat zo belangrijk? Omdat wanneer je structureel niet ontvangt waar je naar verlangt het wrok gaat creëren in je relatie. En omdat genot en orgastische vervulling je een stralende, open en energieke vrouw maakt. Natuurlijk zijn er meer wegen naar Rome, zoals zelfbeminning of het yoni ei. Maar spetterende, verbindende seks met je geliefde is ook fijn.

Communiceer duidelijk en concreet wat je wilt.

Nou, de orgasme kloof, het is geen populaire mening maar ik denk dat ie van twee kanten benaderd mag worden. Ooh zeker (veel) mannen hebben nog een laaaange weg te gaan in het begrijpen, aanvoelen en respecteren van vrouwelijk genot, grenzen en een vrouwenlichaam. Absoluut.
Maar de rol hoe wij hen daar bij kunnen helpen word vaak vergeten.

Dus niet meer knipoogen, wenken en duwen maar duidelijke taal. Maar hoe doe je dat zonder dat je je partners ego om zeep helpt. Ideaal daarvoor is de zogenaamde ‘Sandwich’ (en nee hier heb je niet een derde lover bij nodig 😉 Je benadrukt eerst wat je wel fijn vind, vervolgens wat je nog fijner zou vinden en daarna druk je je genoegen uit dat je het gekregen hebt.
Dus niet “Je zit daar helemaal verkeerd, waarom doe je nou nooit wat ik lekker vind” Maar: “Ooh schatje dat is zo heerlijk wat je doet, probeer eens een centimeter naar rechts volgens mij is dat nog fijner, OH YEAH THAT’S THE SPOT!” Of wat dacht je van de volgende “Lievie, onze seks is al fantastisch, maar ik ben ook heel nieuwsgierig naar een rollenspel, zou je me vast willen binden en me 30 minuten lang willen teasen, ik denk dat je me daar helemaal gek mee maakt!”

Duidelijk, concreet, en in een positiviteits sandwich. Dit zijn natuurlijk voorbeelden, maar je snapt het idee en kunt ze aanpassen naar jouw situatie.

Maar weet je wel wat je wilt?

Communicatie is dus belangrijk, echter zie ik bij cliënten dat het vaak veel dieper ligt. Want om te vertellen wat je wil, moet je weten wat je wil. Moet je in je lijf kunnen voelen waar het behoefte aan heeft, en aan wat juist niet. En ook dit word lastig gemaakt door dat keurslijf want in deze “mannelijke-niet-lullen-maar-poetsen-wereld” krijgt ons hoofd de voorkeur boven de heerlijkheid, de wildness en de levendigheid van ons lijf.

Het is een van de eerste dingen waar ik mijn clienten in begeleid. Je lichaam voelen. Want wat heb je aan tenenkrullend genot als je zo in je hoofd zit dat je het niet voelt? Kan dat dan? Ja, er zijn onderzoeken die aanwijzen dat de geslachtsdelen van vrouwen opzwellen en vochtig worden zonder dat de hersenen deze signalen oppikken. Deze twee lichaamsdelen spreken niet dezelfde taal.

Dit kun je er aan doen!

Simpele oefeningen als yoni breathing of alleen meerdere malen per dag de aandacht naar je lichaam en in het bijzonder je bekken gebied brengen kan al helpen. Beter nog doe je dit terwijl je je yoni ei draagt, dat is net wat tastbaarder dan alleen de meditatie.
Met het yoni ei leer je om meer te voelen wat er in je lijf aanwezig is, of dat nou genot, behoeftes of grenzen zijn. Je gaat merken dat je opener en vrijer word in je seksualiteit en het extra gemakkelijk maakt om dit naar je partner te communiceren.

Vind jij het lastig om te weten waar je nou echt naar verlangt? Laat staan het te delen met een partner? Je bent niet de enige, ik hoor dit heel vaak van vrouwen. Het kan een bron worden van veel frustratie, onmacht en verdriet. Eerst in de slaapkamer, maar naar verloop van tijd ook daarbuiten.
En dat terwijl het heel goed op te lossen is! Vraag hier een gratis sessie aan en ik geef je tips passende bij jouw situatie.
De sessie is online en bestaat uit een coaching gesprek, een verdiepende meditatie en ruimte om je vragen te stellen, waarna ik met je deel hoe ik je verder zou kunnen helpen zodat jij weer vol raakt van seksueel zelfvertrouwen en een seksleven krijgt waar de vonken vanaf spatten! Vraag de sessie hier aan.

 

Leave a comment