Skip links

Ademen met je vagina voor meer energie, ontspanning en pleasure

Wacht even Lot, ademen met je vagina? Ik weet dat de wetenschap wat traag is met het ontdekken van het vrouwelijk geslachtsorgaan maar volgens mij zijn ze er vrij zeker van dat zich daar geen luchtwegen bevinden. Nee, ademen via je vagina kan inderdaad niet. De techniek die ik hier met je wil delen word yoni breathing genoemd en is niks meer dan diep in en uit ademen met de aandacht op je yoni, oftewel vagina. Het is een van mijn favoriete oefeningen om meer in contact te komen met mijn lichaam en sensualiteit.

Yoniwattes?

De yoni is een term uit het sanskriet wat staat voor de vulva en vagina, maar ook de voortplantingsorganen, de baarmoeder en de eierstokken. Vrij vertaald beteknd yoni heilige doorgang of bron van het leven. Maar het woord yoni kan ook gebruikt worden om vrouwelijke energie aan te duiden.

Aan de ene kant vind ik het een prachtige betekenis en denk ik dat deze woordkeuze een een nieuw en verfrissend licht kan werpen op ons lichaamsdeel wat al zoveel jaren beschaamd en ontkent is. Namelijk de vagina. Aan de andere kant voel ik ook dat, voor mij althans, het gebruik van onbekende inheemse termen meer afstand kunnen creeeren tot ons lichaam en onze seksualiteit. Dus yoni is prachtig, zolang je wel voelt dat je het woord gebruikt omdat je je vagina niet accepteert of ontwijkt. Ik gebruik beide termen graag, afhankelijk van de context.

yoni breathing staat dus voor vaginaal ademen. Gewoon via je neus of mond, maar terwijl je je voorstelt dat de adem of energie in je yoni stroomt en door je lijf circuleert. Ook kun je je inbeelden dat je negatieve overtuigingen en blokkades aangaande je seksualiteit via je vagina los kunt laten.

Waarom je dat zou willen?

Nou, ten eerste is het een hele leuke verfrissende en ontspannende oefening om aan je alledaagse meditatie nieuw leven in te blazen. Maar het levert je ook een boel voordelen op. Ontdekken hoe je je vagina sensitiever maakt en makkelijker een orgasme krijgt.

Het helpt je om je meer bewust te worden van je bekkengebied en de goudmijn aan energie die daar ligt opgeslagen. Zoals ik net al noemde is je yoni de bron van het leven, heel letterlijk, maar het is ook de bron van je extase, creativiteit, intuitie en je vrouwelijke weisheid. Je vagina accepteren en je aandacht er naar toe brengen gaat over jezelf plezier en genot gunnen, jezelf toestemming geven om te ontvangen en jezelf en je lijf lief te hebben.

Je zult merken dat als je aan het begin van de dag je sensuele vrouwelijke essentie aanwakkert je hele dag anders zal verlopen.

Let’s get started…

Er zijn honderden methodes voor yoni breathing, en wat je met de toenemende energie kunt doen. Hier deel ik een hele simpele basis oefenging met je die fijn is om mee te beginnen.

Voor een uitgebreidere en begeleide versie van deze meditatie heb ik onlangs een facebook live gegeven. Die kun je hier bekijken Belangrijk is dat je rechtop zit, op deze manier word je adem het beste benut en kan de energie vrij stromen. Je begint met jezelf te ontspannen en je aandacht naar je lijf te brengen. Zelf vind ik het prettig om mijn handen over mijn yoni of op mijn onderbuik te leggen.
Bij de inademing stel je je voor dat er energie je yoni instroomt en zich een weg omhoog vind door je lichaam. Bij de uitademing visualiseer je dat de energie zich door je lichaam verspreid. Je kunt dit zien als een helder wit licht, warmte of genot. Wat voor jou het makkelijkst is. Je kunt deze oefening extra effectief maken door tijdens het ademen je bekkenbodemspieren te aan en ontspannen.

Beter nog doe je dit terwijl je je yoni ei draagt, dat is net wat tastbaarder dan alleen de meditatie.Met het yoni ei leer je om meer te voelen wat er in je lijf aanwezig is, of dat nou genot, behoeftes of grenzen zijn. Je gaat merken dat je opener en vrijer word in je se.ksualiteit en het extra gemakkelijk maakt om dit naar je partner te communiceren.Heb je nog geen yoni ei maar ben je wel nieuwsgierig? Of heb je er al wel een maar ligt ie al weken stof te happen in je nachtkastje? In mijn nieuwe online cursus The Yoni Egg Starter Kit begeleid ik je stap voor stap hoe jij veilig, effectief en met heel veel plezier kunt oefenen met het yoni ei. Bekijk hem hier.

 

Leave a comment