Skip links

5 Holistische tips voor een blije gezonde yoni

Seks gaat over veel meer dan wat je met je lichaam doet, of op welk knopje je moet drukken om klaar te komen. We zijn holistische wezens, wat inhoud dat alles met elkaar verbonden is. Lichamelijk, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Zoveel seksuele problemen kunnen opgelost worden door je yoni te behandelen als de QUEEN die zij is. Want met een blije, gezonde, heerlijk voelende en vochtige yoni brengt je seksleven en orgasmes next level.

Over dat lichamelijke stuk schreef ik al eerder een blog met wat je beter niet in je vagina kunt stoppen om haar gezond te houden. Je leest hem hier. Vandaag wil ik ingaan op de meer holistische kant van jouw yoni gezondheid. Zodat zij zich in alle vreugde kan openen, ontspannen en jouw tenenkrullend genot kan schenken.

1. Yoni meditatie

Je seksualiteit of geslachtsorganen is waarschijnlijk niet het eerste wat bij je opkomt tijdens je dagelijkse meditatie of yoga practice. Toch is je yoni hier bij betrekken een prachtige manier om in te tappen op je levenskracht en vrouwelijke intuïtie. Maak er een gewoonte van om tijdens (een deel van) je beoefening diep in te ademen helemaal tot in je yoni en simpelweg even stil te staan bij hoe ze zich voelt.
Er zijn fantastische technieken en oefeningen voor betere seks en orgasmes. En in ons hectische leven is het soms lastig om hier tijd voor te maken. Kleine dagelijkse levensstijl aanpassingen zoals deze en de volgende tip maken dan meer verschil dan eens per maand een grootse oefening.

2. Its tha foooood

Ook eten is zo’n dagelijkse bezigheid waar we niet bij stilstaan hoeveel impact het heeft op je seksleven. Geen zin in seks? Vaginale problemen? Je hoofd er niet bij kunnen houden? Grote kans dat het terug te leiden is naar wat je eet. Een goede start is meer water te drinken, dit houd je yoni heerlijk vochtig en soepel, en vergroot de kans op squirt orgasmes. Want waarom zou je lichaam vocht gaan produceren wanneer het niet genoeg heeft?
Eet voldoende groente en fruit, dit maakt je yoni lekker zoet en vergroot je mentale focus. Als laatste een pro-tip, voeg pre- en probiotica toe aan je voeding, evt. in de vorm van supplementen voor een optimale vaginale flora.

3. Luister naar je yoni, praat met haar.

Je yoni heeft een stem, ze heeft niet voor niks lippen gekregen 😉 Je yoni is de bron van je vrouwelijke intuitie, en je kunt naar haar leren luisteren. Sterker nog, zodra je deze skill onder de knie hebt zal je ontdekken wat voor kletskous ze is. We zijn vaak afgesloten van onze genitaliën omdat we te vaak over haar grenzen zijn gegaan, waardoor het voor haar geen zin meer heeft om zich te laten horen. Er word toch niet geluisterd. Maar wanneer je keer op keer haar mening vraagt, over bijvoorbeeld een nieuwe partner, seks, penetratie van een penis, dildo of yoni ei of wat voor kleding je aan moet trekken (grapje, maar het zou kunnen) versterk je de wederzijdse connectie, en geloof me, dan babbelt ze er op los.

4. Verwen haar met een yoni ei

Oefenen met het een yoni ei kan je niet alleen helpen om je vagina spieren te versterken zodat klachten voorkomen of verminderd kunnen worden, het stimuleert de doorbloeding van je vagina, je trakteert haar op een heerlijke inwendige massage en maakt haar sensitiever. Op een dieper level leert het je om je seksuele energie te sturen, oud zeer te helen, meer zelfliefde te ervaren en een diepe verbinding met je lijf en yoni te creeeren. Wil je verantwoord en effectief met een yoni ei leren oefenen? Neem dan eens een kijkje bij mijn Yoni Egg Starter Kit. Een jade ei kopen, die niet poreus of chemisch behandeld is en dus veilig om inwendig te gebruiken? Bestel hier jouw 100% zuivere nefriet jade ei.

5. Pussy WANTS pleasure!

Ooh wat vinden we veel van genot, en van het verlangen naar genot. We hebben er in onze cultuur zoveel meningen en overtuigingen over. Het ding is, je yoni heeft daar maling aan. Ze is de trotse eigenaresse van een orgaan met geen enkele andere functie dan genot. Je yoni wil niks liever dan jou overladen met orgasmes. En toch is dat niet wat de meeste vrouwen ervaren, zijn we onbewust geremd door al die onbewuste overtuigingen.
Genieten en seksueel plezier is helend, vervullend en boost een heleboel geluksstofjes in je hersenen. Zodra deze blokkades zijn geheeld en opgeruimd maakt je lichaam de natuurlijke beweging richting meer genot. Benieuwd hoe ik jou hier mee kan helpen? Vraag een gratis sessie aan.

Welke van deze tips ga jij uitproberen? Of misschien kun je je yoni vragen waar zij het meest enthousiast van word. Ik ben benieuwd wat jij (en je yoni) van deze blog vonden. Je kunt het hier met me delen.

Leave a comment