Skip links

Stay away from my vajajay! 5 Dingen die je niet in je vagina wilt stoppen…

En nee, daar bedoel ik geen edele mannelijke delen mee. Dat mag je helemaal zelf weten of je die er in wil stoppen. Helaas zijn er wel andere zaken die bedoeld zijn voor vaginaal gebruik maar die dat knusse plekje helemaal niet verdienen.
Je vagina is het meest ontvankelijke en makkelijkst absorberende lichaamsdeel, die slijmvliezen nemen toch meer op dan je denkt.
Dus hier gaan we, 5 producten die je liever uit de buurt van je dierbare ladyparts wilt houden.

1.Tampons en maandverband

Dat wil zeggen, de reguliere producten die je bij de supermarkt en drogist vind. Die synthetische dingen met een laagje plastic en bleekmiddel… You don’t want that in your pussy.
Ook wanneer de verpakking trots vermeld dat de tampon van katoen is gemaakt, dan nog is katoen een van de meest bespoten plantages en zijn er residuen in het eindproduct.
Dus wat dan wel? Want het langs je dijen laten sijpelen is ook zo wat. Er zijn inmiddels aardig wat merken tampons, maandverband en inlegkruisjes te koop van biologische katoen zonder verdere meuk.
De menstruatiecup is momenteel erg in opmars en terecht. Een siliconen cupje die je inbrengt en het bloed opvangt. Klinkt messy en eerlijk is eerlijk, het is ook even oefenen en niet elke vrouw vind ‘m even fijn, maar het is het waard om te proberen.
Een andere optie is uitwasbaar maandverband. Het idee is misschien even wennen, maar ze ademen goed en zijn super comfortabel.
Ook is er menstruatie ondergoed. Nee, niet alleen in modelletje ‘oma’, maar in allerlei soorten en maten. Dit is mijn persoonlijke favoriet op lichte dagen, het zit veel lekkerder dan maandverband of cup, en het absorbeert verbazend goed!

2.Intiem hygiene producten

Inwendige douches, wasgels, zeepemulsies, geparfumeerde doekjes enzovoorts. Van die producten waardoor je gaat denken dat je niet helemaal normaal bent als je afscheiding hebt.
Als deze producten bevatten chemische stoffen die je vaginale milieu verstoren. Lekker is dat, heb je al last van kriebels, schrob je het alleen maar meer kapot in plaats van dat het verlichting brengt. Daarnaast wekken de reclames de indruk dat vrouwen domme, stinkende, lekkende wezens zijn en dat je met deze producten minder ‘jakkiebah’ bent. Sterker nog, onzeker jonge vrouwen word aangepraat vies te zijn van hun eigen lichaam zonder het gebruik van deze rotzooi.
Lieve dames, je vagina hoort maar naar een ding te ruiken, en dat is naar vagina. Een normale vagina produceert vocht (om het slijmvlies gezond te houden) ruikt friszuur en af en toe komt er bloed uit. En last but not least: je kunt haar prima schoonhouden met een washandje en water.
Trouwens, mijn vriend zou zich rot lachen of diep teleurgesteld zijn als hij zich verheugt op een befbeurt en ik ineens naar kauwgombal zou smaken.
On a side note: wanneer je het gevoel hebt dat je deze producten ‘nodig’ hebt omdat je vissig ruikt of zelfs stinkt dan is het tijd om een specialist te raadplegen, niet de drogist. Grote kans dat er meer aan de hand is.
Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen; een onbewerkt, suikervrij voedingspatroon bomvol groenten doet wonderen voor een blije poes.

3. Speel goed

Vibrators, dildo’s, vaginale balletjes. Een goed seksspeeltje moet aan een heleboel voorwaarden voldoen, het moet vooral lekker zijn, mooi uiterlijk hebben, evt. goed trillen, in een leuk doosje komen en als het even kan niet te duur. Maar het feit dat een speeltje ook veilig moet zijn word vaak over het hoofd gezien.
Veel seksspeeltjes bevatten plastics die hormoonachtige stoffen afgeven die je vaginawand kunnen irriteren en door je slijmvliezen in je lichaam worden opgenomen.
Weet je, kies hier de middenweg die voor jou goed voelt. Als je af en toe tijdens een hete nacht je Ali viebie uit de kast trekt. Go for it. Maar als je dagelijks bijna je bed uit trilt, wil je je toch afvagen of je je vagina echt vol chemische stoffen wilt pompen.
Overigens zijn er ook hele mooie en duurzame alternatieven te koop, speeltjes van bijvoorbeeld glas, roestvrij staal, (edel)steen of hoogwaardige siliconen zijn veilig om te gebruiken. Helemaal klaar voor een nacht met rode…uh groene oortjes!

4. Condooms en glijmiddel

Ik ben voor condooms. Echt. Het is het enigste voorbehoedsmiddel wat ons niet alleen beschermd tegen ongewenste zwangerschap maar ook tegen soa’s. Maar dat hoef ik je natuurlijk niet te vertellen.
Wat je misschien nog niet wist is dat niet iedereen even goed tegen latex kan, en dat het glijmiddel ook stoffen bevat die je vaginale flora kunnen verstoren. Als je ongemakken ervaart na het gebruik van condooms en/of glijmiddel kan het geen kwaad om over te stappen op een merk die gebruikt maakt van natuurlijke ingrediënten.
Echter, in the heat of the moment heb je niet altijd wat te kiezen en is het risico op een kriebelpoesje nog altijd prettiger dan een soa. Dus even als disclaimer,  op de eerste date na 3 maanden kennismaken met je nieuwe liefde is een normaal merk nog altijd beter dan niks.

5. Yoni ei van lage kwaliteit

Oefenen met een yoni eitje kan wonderen verrichten voor de versteviging van je vagina en gehele bekkenbodemspieren. En de bonus effecten lopen uit van meer energie en heling tot een beter en intenser seksleven.
Deze edelstenen in de vorm van een klein kippenei worden al duizenden jaren door vrouwen gebruikt als spirituele oefening en worden van oudsher gemaakt van jade. Helaas is de meeste jade die momenteel op de markt is nep en kan arsenicum bevatten. Als je wilt beginnen met het oefenen met een yoni eitje ga dan op zoek naar 100% zuivere nefriet jade, zoals deze, of borosilicaat glas. Deze zijn veilig om inwendig te gebruiken
Ook wanneer je een andere edelsteen kiest zoek eerst op of deze echt geschikt is om vaginaal in te brengen. Rozekwarts bijvoorbeeld is poreuzer dan jade en er komen gemakkelijk barstjes in waar bacteriën in kunnen komen.
Tot zover, wees lief voor je poes en je poes blijft lief voor jouw. Miauw.

Wil je superlief zijn voor je poes? Download dan deze gratis 3 yoni ei oefeningen. Ervaar meer zelfliefde, heling en genot met het yoni ei, en deze drie oefeningen laten je zien hoe

Leave a comment