Skip links

Eén van de mysteries van vrouwelijke opwinding

 

Hoe vaak kun je hem nog wijsmaken dat je vanavond hoofdpijn hebt? Is het beste voorspel wat je lover je kan geven het doen van de afwas? Kortom, is bij jullie Netflix de spannendste activiteit in de slaapkamer?

Weinig libido, heel eerlijk, ik heb er nog nooit last van gehad. Door ervaringen die ik hoor en gesprekken die ik voer weet ik ook dat dat niet voor elke vrouw opgaat.
Natuurlijk heb ik soms ook geen zin, net zoals ik ook niet altijd zin heb in appeltaart (alhoewel… 😉 En aan het einde van lange relaties was de aantrekkingskracht wel eens nul. Maar het is voor mij nog nooit voor een lange periode een issue geweest. Sterker nog, voor mij is seks een van de belangrijkste pilaren waar mijn huidige relatie op rust.
Maar veel vrouwen zijn van mening dat ze (te) weinig zin hebben in seks wanneer ze een mannelijke partner hebben.

[Edit] Deze blog is hetero normatief, gender stereotyperend en generaliserend geschreven. Daar ben ik me bewust van. Het is echter een dynamiek die veel voorkomt in man-vrouw relaties, waar ik ervaring mee heb in mijn praktijk en waarin de meederheid zich kan herkennen. Ben jij niet een van die personen, vertrouw ik er op dat je deze concepten kunt aanpassen en toepassen op de situatie en dynamiek die voor jou/jullie het meest kloppend is.

De weg naar opwinding is voor man en vrouw verschillend.

Voor veel mannen is pornografie de eerste kennismaking met seks, al vroeg word de conditionering gelegd dat dat zal zijn zoals het hoort. Zij raakt snel opgewonden, komt gemakkelijk tien keer klaar en smeekt om meer. Niet erg realistisch, en bovendien is deze kijk op seks heel mannelijk georiënteerd. Snel, hard en doelgericht.
Niet dat daar wat mis mee is. Man of vrouw, als dat je ding is, go for it. Ik vraag hier alleen aandacht voor een zachtere vrouwelijkere benadering van seksualiteit. Wat namelijk voor mannen werkt kan voor veel vrouwen, met name op de lange termijn tegen gaan werken.

Lees ook: “Seks zoals het hoort te zijn…?”

De weg naar opwinding is voor man en vrouw verschillend. Maar we hebben wel de neiging ons aan te willen passen. We zijn bijvoorbeeld vaak geneigd sneller klaar te willen zijn voor penetratie om onze partner tegemoet te komen. Helaas kunnen mannen dit niet ruiken en naarmate de tijd vordert word seks voor de vrouw steeds minder leuk. De meeste vrouwen zijn zich hier zelf niet eens bewust van.

Stukje tantrishe wijsheid

De seksuele energie van een man is te vergelijken met een aanwakkerend vuurtje. Het word ontvlamt in het centrum (de penis) en verspreid zich dan naar de rest van zijn lichaam. Hij heeft niet veel voorspel nodig om opgewonden te raken. Sterker nog het kan voor een man zelfs heel prettig zijn om eerst zijn penis aan te raken en dan het genot te verspreiden naar zijn buik, borst en ledematen. Deze aanpak kan bij mannen zelfs leiden tot een full body orgasme.
Bij vrouwen daarentegen maakt seksuele energie juist een inwaartse beweging, vergelijkbaar met water. Het word van buitenaf verzameld en stroomt via het hart naar het seks centrum van haar lichaam, de vagina. Daarom vinden de meeste vrouwen het ook fijn om eerst liefde, verbinding en veiligheid te voelen voordat ze zich lichamelijk kunnen openstellen.
En het een is niet beter of slechter dan het ander. Daar ligt geen oordeel op maar is gewoon zoals het is. Tenminste zoals er in tantra tegenaan gekeken word, en hoe velen van ons het ook praktisch zullen ervaren. Maar je hebt geen kennis van de beweging van seksuele energie nodig om er je voordeel mee doen.

Een moetje vs. golven van genot

Mannen, hoe meer moeite je er in steekt (haha woordgrapje) des te dieper zij zich zal kunnen openen. En wanneer het water eenmaal aan de kook is gebracht kan het lange tijd heet blijven… 😉
Haast haar dus niet in penetratie. De sleutel om een vrouw te openen is door haar hele lichaam lief te hebben en te aanbidden. Het vraagt aanwezigheid en geduld, maar als je haar genoeg tijd geeft zal het in tienvoud naar je terugkomen.
Vrouwen, luister naar je lichaam en communiceer je behoeftes en grenzen. Wanneer je je welkom en veilig voelt, wanneer je hele lichaam bemint en aanbeden is, je hele lijf AAN staat kun je ongekende hoogtes bereiken.

Door niet je eigen mate van opwinding te eren, steel je van jullie allebei.

Wanneer je begint aan penetratie voordat je er ECHT klaar voor bent, krijgt geen van beide de gelegenheid om de werkelijke dieptes van seksualiteit te ervaren.
Vraag jezelf eens af: “Is het een tekort aan libido of ben je de mannelijke manier van vrijen gewoon beu, is er zo vaak aan je behoeftes voorbij gegaan dat seks meer een moetje is geworden?”
Hoe zou het zijn als jij je verlangens beter onder woorden kunt brengen zodat je partner daar volledige aandacht aan kan schenken? Je zelf bewuster zou zijn van wat je lichaam wil en kan en je je kunt laten meevoeren op de golven van genot? Waar elke vrouw fysiologisch toe in staat is.

Ben jij nieuwsgierig om je sensuele kant te ontdekken en verkennen? Het yoni ei is daar een supergeschikte tool voor. Download hier mijn 3 yoni ei audio oefeningen helemaal GRATIS.
Liever persoonlijkere begeleiding en advies? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend een sessie met me aan. Zodat je daarna concrete stappen kunt gaan zetten naar een seksleven vol passie, intimiteit en plezier!

Leave a comment