Skip links

"Seks zoals het hoort te zijn…?"

Kaarslicht, rozenblaadjes en jubeljuich wat zijn we verliefd. Zij, een perfect lichaam in bijpassende lingerie. Hij, een sixpack en een eersteklas penis die precies klaarstaat wanneer dat nodig is (of een andere perfecte zij). Het hele spektakel eindigt met een out of this world orgasme… Tegelijk, uiteraard. En ze leven nog lang en gelukkig.
Niks geen “oepsie net vandaag mijn comfi onderbroek aan”, geen vetrolletjes, woestijnachtige droogte, of mascara op je kin. Geen jengelende kinderen. Geen stoppelige schenen. Geen vreemde emoties die er nu niet horen te zijn. Er flubbert niks, en er hangt al helemaal niks…

Natuurlijk bestaan dit soort nachten, maar meestal is dat niet zo. Tenminste niet in mijn leven, maarja wie ben ik? Iets met loodgieter en lekken misschien 😉
In onze samenleving streven we naar seksuele vrijheid. Die overtuiging is oprecht en in vergelijking met veel andere landen hebben we nog steeds een enorme voorsprong. Dat is prachtig, don’t get me wrong maar in het dagelijks leven zorgt het ook vaak voor verwarring.
Er zijn weliswaar vrijende stelletjes te zien zijn op tv, de Willy reclames vliegen je om de oren, woorden als slikken neuken en beffen rollen zonder blozen uit onze mond en advertenties met sexy dames prijzen je douchegel aan. Maar hoe vrij is het als we hierdoor het idee krijgen dat ons eigen seksleven daar maar wat miezerig bij afsteekt?

De schijn vrijheid van seksualiteit
Aan de ene kant willen we van onze vrijheid genieten, willen we tolerant zijn ten opzichte van verschillende seksuele geaardheden, de rechten van de vrouw en toegang hebben tot betrouwbare voorbehoedsmiddelen.
Aan de andere kant worstelen we regelmatig met deze overtuigingen.
Enerzijds ben je een watje als je op een bepaalde leeftijd nog maagd bent, anderzijds wordt vrij seksueel gedrag veroordeeld als vernederend en door sommigen zelfs bestempeld als zondig. Er word van een vrouw verwacht dat ze mooi, sensueel, sexy en vrouwelijk is, maar wanneer ze daar openlijk van geniet is ze een slet.

Lees ook: 5 Simpele lifestyle hacks voor meer zin

We kennen een heleboel grappen over het gebrek aan seks in een huwelijk, maar er een inhoudelijk gesprek over starten met elkaar, met vrienden of hulp zoeken vinden we lastig en soms zelfs taboe.
Er lijkt geen juiste manier te zijn om met seksualiteit om te gaan.
Deze schijn vrijheid maakt het verleidelijk om aannames te maken over hoe anderen het doen en jezelf er vervolgens op te veroordelen dat jij de enige lijkt die maar wat aan loopt te kloten.
We gaan er maar van uit dat dat gelukkig uitziende koppel op Facebook vast een veel beter seksleven zal hebben dan wij, maar in werkelijkheid we geen idee wat er achter gesloten deuren gebeurd. Ondertussen zijn we wel immens nieuwsgierig maar ligt er nog steeds een lading op een serieus inhoudelijk gesprek over seks en je onzekerheden toegeven.

Wanneer je, net als mij, tot gewone mensen behoort waarbij er soms gewoon geen zin is, een orgasme net zo bereikbaar lijkt als Sinterklaas in de zomer, en er ook wel eens wat hangt of flubbert kan het zijn dat je je ontmoedigt voelt of voor je lichaam schaamt. Misschien geloof je zelfs dat fantastische seks niet is weggelegd voor iemand als jij.

We kunnen allemaal genot ervaren. We stellen alleen te hoge eisen aan onszelf.
Wel of niet seksueel aantrekkelijk zijn hangt niet af van de juiste techniek beheersen, wel of geen donut, een borstvergroting of een lekkere douchegel. Het is het rijke en levendige vermogen om te kunnen genieten van jezelf en van je lichaam. Het warme enthousiasme om te kunnen genieten van het plezier van een ander. En iedereen heeft dit vermogen van nature in zich.
Waar we ook van genieten en wat onze smaak ook is we hebben het in ons om zo sexy, sensueel en stralend te zijn als we willen. Het enige wat daarvoor nodig is, is dat het van binnenuit komt en dat we geen bevestiging buiten onszelf zoeken.

Wil je weten welke stappen je zelf al kan zetten om je vrouwelijker, vrijer en sensueel te voelen? Lekkerder in je lijf en er meer van te genieten? Ga oefenen met het yoni ei! Een fantastische tool om je seksualiteit te verrijken, meer liefde te voelen voor je lichaam en remmingen te helen. Neem eens een kijkje bij mijn Yoni Egg Starter Kit, een online cursus die je precies uitlegt waar en hoe je met een yoni ei kunt starten op een effectieve en veilige manier.
Ons lichaam verlangt net zo onschuldig, eenvoudig, en natuurlijk naar contact en verbinding als naar water en lucht. Seks, liefde, lichamelijk genot of het gebrek er aan heeft een immens grote invloed op ons levensgeluk. Ik denk dat het daarom heel belangrijk is dat er opener, luchtiger en inhoudelijker over gepraat word. Heb je behoefte aan een luisterend oor, adviezen voor jouw situatie en wil je wel eens dieper kijken waar je uitdagingen vandaan komen? Hier kun je gratis een vrijblijvende coaching sessie van een uur met me aanvragen.

Wat vond je van deze blog? Laat het me weten in de reacties!

Leave a comment