Skip links

Je orgasme faken… Wel of niet doen?

 

Je ligt met een man in bed, en echt, hij is ontzettend lief en leuk, en vastbesloten om de beste lover te zijn die jij ooit hebt gehad. Desondanks werp je een slinkse blik op je wekker, hij is inmiddels 20 minuten in de race om jou ‘The big-O’ te bezorgen.
Je hele lichaam spant zich aan en je fantaseert over iets geils in de hoop de eerste prikkeling van een orgasme te voelen. Maar nope, niks, noppes. En je weet allang, hoe hard hij ook zijn best doet, dat gaat niet meer gebeuren. Hoe ga je jezelf uit deze ietwat genante situatie redden? Spaar je zijn ego door een orgasme te faken?

Persoonlijk heb ik nog nooit een orgasme gefaket, en dat zeg ik niet omdat dit mogelijk gelezen word door voormalig bedpartners. Hoewel ik daar niks over te klagen heb, heb ik me toch wel eens in situaties bevonden waar dat een logische uitweg zou zijn geweest. Maar ik denk dat er een betere optie is, en heel eerlijk, ik weet niet eens hoe het zou moeten. Ik denk dat ik enorm door de mand zou vallen als ik het überhaupt zou proberen. Ik ga liever voor the real thing ^^
Maar ik kan het wel begrijpen. Wanneer een man ontzettend veel moeite doet op iets waar jij niet warm voor loopt kan het een fijne oplossing zijn om er van af te zijn. Maar dan rijst bij mij gelijk de vraag, in hoeverre zijn jullie daar beide mee geholpen? Hij behoud weliswaar zijn ego maar zal hetzelfde trucje blijven herhalen, en krijg je nooit een echt orgasme.
Nu vind ik dat een orgasme zeker niet het doel van seks hoeft te zijn, maar lekker is het wel, en zeker in een lange relatie brengt faken jullie niet veel verder. En is het een korte affaire, wees lief en doe dan zijn volgende bedpartner een plezier.
Durf te vragen…
We verwachten vaak dat onze bedgenoot wel weet hoe en waar we graag aangeraakt willen worden. Zeker als hij al wat ervaring heeft lijkt het overbodig, en soms zelfs eng of gênant om dat uit te moeten leggen.
Maar elke vrouw is anders. En om het voor die arme mannen nog lastiger te maken, verschillen onze behoeftes ook nog van moment tot moment. Denkt ie net door te hebben hoe teder en knuffelig je bent heb je vanavond wel zin in een wat ruigere sessie. Het ene moment is het heerlijk om diep gepenetreerd te worden, wat later in de maand doet dat ineens pijn.
Dat kan verwarring oproepen en dan is communicatie de enige manier om duidelijkheid te scheppen. De meeste mannen willen ons een plezier doen. Echt. Anders deed hij niet zo zijn best om je klaar te laten komen. Een simpele opmerking als; “schatje ik zou het fijn vinden als dit of dat” word vaak alleen maar gewaardeerd. En zo niet, wil je je misschien afvragen waarom je er überhaupt mee in bed ligt.
De ander is niet de bron van jouw genot
Het is ook heel belangrijk om te snappen dat een orgasme niet uitsluitend afhankelijk is van de bedprestaties van je partner. Veel meer dan word erkent heeft het te maken met je eigen mindset en opwinding. Hoe goed jij je erogene zones kent, hoe ontspannen je bent, of je je veilig genoeg voelt om los te laten, zijn allemaal aspecten die van invloed zijn op het krijgen van een orgasme. Of niet. En dit zijn allemaal dingen die je grotendeels zelf in handen hebt
Lees ook: Voel je vrijer in je seksualiteit
Het belangrijkste seksuele orgaan van een vrouw bevind zich niet tussen haar benen, maar tussen de oren. Soms kan mijn vriend beffen tot ie een ons weegt, als ik mijn kop er niet bij kan houden is het zinloos. Andere keren is minimale stimulatie al genoeg voor een zinderend G-spot orgasme.
We zijn verantwoordelijk voor ons eigen plezier. Waar je om vraagt, hoe je het ontvangt, hoeveel je toelaat en wat je er mee doet zijn volledig aan jou. Andersom zijn onze partners ook volledig verantwoordelijk voor hun eigen genot.
Aan de andere kant, als jij durft te vragen wat je wilt mag dat van twee kanten komen en is het prima om een keer respectvol nee zeggen. Naast je verlangens mag je ook je grenzen aan geven.
Ook jij kunt orgastischer worden
Wanneer je deze wisselwerking kunt accepteren kun je veel meer vrijheid ervaren in je seksualiteit. Je stopt om de ander de schuld te geven voor niet weten wat je wilt. De ander helpt je bij het krijgen van een orgasme en plezier maar is er niet de oorzaak van.
Hoe heerlijk is het om dit te beseffen? Dat je je eigen plezier en genot in handen hebt. Je kunt jezelf oefenen om veel orgastischer te worden dan je jezelf voor mogelijk hield. Zet vanavond nog de eerste stap naar een seksleven dat sprankelt van passie, intimiteit en plezier. Download hier GRATIS mijn VrouwPower training, voor vrouwen die voelen dat er meer is en nieuwsgierig zijn om dit te ontdekken.
Ik ben super benieuwd, fake jij wel eens een orgasme? Wat zijn je ervaringen als je dat doet? En zo niet, durf je je partner aan te spreken op hoe je het liever zou willen? Laat het me weten in de reacties.

Leave a comment