Skip links

Je hebt net je yoni ei gekocht… en dan?

Steeds vaker spreek ik vrouwen die met het yoni ei aan de slag willen en in alle enthousiasme er een hebben aangeschaft en het vervolgens niet meer zo goed weten.

Misschien herken je dat? Je hebt er al veel over gehoord van vrouwen die er heel enthousiast over zijn. Die hun seksuele welzijn hebben verbeterd, hun lichaam hebben geheeld of hun orgasmes hebben vertienvoudigd. En je bent wel nieuwsgierig of dat voor jou ook mogelijk is.
Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen, ja. Het yoni ei kan prachtige resultaten behalen, mits je hem goed en verantwoord gebruikt. Dus ik dacht, laat ik eens een allereerste beginners guide maken.

Misschien ben jij al tijden aan de slag met je yoni ei, dan kan deze mail alsnog handig zijn voor extra tips.
Ben je nog aan het twijfelen wat voor eitje je wilt kopen?
Lees dan eerst deze blog met tips voor de aanschaf.

Hoe gebruik je je ei hygienisch?

Het eerste wat je wilt doen na ontvangen van je ei (okay, okay, nadat je hem bewonderd hebt natuurlijk) is hem desinfecteren. Dit doe je de eerste keer het beste door hem even in kokend water te leggen. Let op dat niet elke steen daar even goed tegen kan, alleen goede zuivere kwaliteit jade zoals deze, is bestand tegen koken .

Na het eerste gebruik kun je je ei het beste schoonmaken met warm water, blaas door het gaatje om evt vaginaal sap te verwijderen. Koken is niet nodig, maar kan wel als je het een fijn idee vind (Zijn piemel kook je ook niet elke keer voordat je seks hebt, hopelijk ook niet de eerste keer šŸ˜‰

Lees een uitgebreide handleiding over hygiƫne hier.

Wanneer kan je je ei beter niet gebruiken

Er zijn een paar situaties waarbij je het ei niet mag gebruiken of waar extra voorzichtigheid is geboden:

  • Wanneer je zwanger bent
  • Tijdens de eerste dagen van je menstruatie
  • Tijdens een actieve uitbraak van een soa of schimmel infectie

Wees extra voorzichtig bij:

  • Als je een spiraaltje draagt
  • Bij intense aandoeningen of klachten van de bekkenbodem

Voor extra toelichting en uitleg, leesĀ deze blog over wanneer je je yoni ei beter niet kunt gebruiken.

Een koordje aan je ei rijgen

Zeker wanneer je begint, nog geen ervaring hebt met bekkenbodemtraining of je lichaam nog niet zo goed kent rijg je altijd een koordje door je ei. Pas zodra je 100% comfortabel bent dat je een eitje kan leggen zonder hulp van een koordje kun je hem weglaten. Dan is een koordje alleen nog nodig wanneer je weerstands of kracht training wilt doen met je yoni ei.

Als koord gebruik je het beste flossdraad of tandzijde zonder wax of fluor of ander lichaamsvriendelijk materiaal. Dit kun je vinden bij biologische, gezondheids of reform winkels.

Welke voorbereidingen wil je treffen

Zorg dat je niet gestoord kunt worden en een lekker comfortabele plek hebt om te zitten en liggen. Verwen jezelf met fijne zachte kussens en een dekentje. Zelf vind ik het ook altijd prettig als het lekker warm is en zet ik zo nodig de verwarming een standje hoger, dan is het makkelijker om te ontspannen. Houd je favoriete olie of glijmiddel bij de hand. Als je het fijn vind kun je kaarsen aansteken en voor een lekker geurtje zorgen.

Zet voordat je gaat oefenen een intentie voor je oefening. Wat wil je je leven in brengen? Wat wil je loslaten. Houd je ei in je handen, tegen je hart of derde oog en visualiseer hoe je ei geladen word met je intentie

En wat ga je er dan mee doen?

Om je op weg te helpen heb ik drie beginners oefeninge voor je opgenomen om gratis te downloaden. Plus een instructievideo en een verzameling van al mijn blogs over het yoni ei.

Download hier GRATIS jouw drie yoni ei oefeningen!

Geen tijd om er 15 minuten voor te gaan zitten/liggen? Op de volgende manieren kun je met je yoni ei werken zonder er een specifieke oefening voor te moeten doen:

  • Tijdens een wandeling
  • Tijdens het sporten
  • Ga er mee hoelahoepen
  • Dansen (bv ecstatic dance of buikdansen)
  • Tijdens yoga

Hoe lang?

Ik raad altijd aan om te beginnen met maximaal 20 minuten. Hoe lang je je eitje in kunt houden is afhankelijk van de conditie van je bekkenbodem. Is deze al erg gespannen? Hou het kort, doe er alleen bewuste oefeningen mee waar je focust op de ontspanning. Floept het ei er telkens uit? Dan is ermee dansen een stap te ver en zelfs erg demotiverend. Begin met liggende en zittende oefeningen.

Zo, dit zijn de belangrijkste punten om te weten voor de start van een goede en intieme relatie met je nieuwe aanwinst.

Inmiddels heb je wel door dat het yoni ei meer is dan alleen wat kegels doen. Wist je dat het yoni ei, net zoals yoga, een hele traditie op zich is? Het yoni ei gaat verder dan bekkenbodemtraining zoals yoga verder gaat dan stretchoefeningen. Er valt dus veel meer over te vertellen dan ik hier in een blog kwijt kan.
Zoals wat is de beste manier om je ei in te brengen? Hoe zet je de opgewekte energie om zodat je het kan gebruiken voor creatieve processen? Ook zal je merken dat er tijdens de beoefening dingen omhoog komen.

Soms word je ineens heel emotioneel, voel je weerstand of heb je zoveel energie dat je niet weet wat je er mee aan moet.

Om je optimaal van alle nodige informatie te voorzien en je persoonlijke vragen te beantwoorden heb ik een uitgebreide yoni ei beginners cursus gemaakt. Met veel informatie, effectieve oefeningen en alles wat je nodig hebt om zo veel mogelijk resultaat uit jouw yoni ei practice te halen. Voor een heel laag bedrag, omdat ik hier zo veel mogelijk vrouwen hierin wil begeleiden. Ga dus niet zelf aanklooien maar neem hier een kijkje.

Veel plezier met jouw yoni ei!

Leave a comment