Skip links

Ik voel mijn yoni ei niet, wat doe ik verkeerd?

Daar lag ik dan. Ik had allerlei wonderverhalen gelezen over de fantastische orgasmes, spetterend seksleven en gezondheidsvoordelen… Maar eigenlijk was het voor mij een beetje een anti-climax. Vrij letterlijk dus.
Ik voelde ‘m niet eens zitten, of wacht… als ik zo een beetje bewoog dan volgens mij wel *zucht * Was dit nou wel echt iets voor mij? Soms hoor ik van cliënten precies hetzelfde als hoe ik me toen voelde. Misschien herken jij het ook wel, je raakt ontmoedigd om het yoni ei te gebruiken als je hem niet voelt zitten.

Veel vrouwen denken dat er iets mis met ze is of zelfs dat ze het gevoel hebben te falen als vrouw. Een beetje hetzelfde zoals hoe penetratie seks voor sommige vrouwen mwah is terwijl we dat toch lekker ‘horen’ te vinden… Wat het idee geeft dat andere vrouwen wel bijzonder zullen zijn.

Heeft het niet voelen van je yoni ei jou ook wel eens ontmoedigd?

Laat me je gelijk geruststellen, je bent samen met duizenden andere vrouwen die het eitje niet voelen. Het is hetzelfde als dat je het niet voelt wanneer je een tampon of een menstruatiecup draagt. Veel vrouwen voelen die ook niet. Sommigen trouwens wel, en tot welke groep jij ook hoort, alles is normaal.

Ow en om mijn verhaal rond te maken. Hoewel het gevoel in mijn yoni sindsdien verduizenddubbeld is heb ik ook nog steeds regelmatig dat ik mijn yoni ei niet voel. En hij floept er ook nog wel eens uit, niets menselijks is mij vreemd.

Dus, lieve vrouw, er is niks mis met je, je bent niet gebroken of minder bijzonder dan andere vrouwen. De reden waarom je (ook) je yoni ei niet voelt zijn eigenlijk heel voor de hand liggend:

Je vagina heeft minder zenuwuiteinden dan je clitoris

En dat is maar goed ook! Denk je eens in dat je een kind zou moeten baren door een kanaal met dezelfde gevoeligheid als je clitoris. Aaargh, nee toch?
Hoe irritant is het alleen al als je cli.t word aangeraakt zonder voorbereiding en een lekkere dot glijmiddel. En dan 12cm lang (gemiddelde lengte van een vagina) en een aantal uur persen? Dank je de koekoek.
Nee, dat je inwendig niet zo gevoelig bent, is het ingenieuze ontwerp van moeder natuur, en precies zoals het bedoeld is.

Je bent (nog) niet opgewonden waardoor de zwellichamen rondom je vagina niet ontvankelijk zijn voor genot.

Ik denk dat deze ontdekking mijn seksleven veranderd heeft. Oooh dus daarom vond ik penetratie de eerste 30 jaar van mijn leven niet zo boeiend!
Rondom je vagina bevinden zich zwellichamen (die onder andere onderdeel zijn van de clitoris) waar bloed naartoe stroomt bij opwinding en ze lekker groot en puffy maakt (jup, net als bij een penis). Pas in volledig opgezwollen staat voelt penetratie verrukkelijk.
Ik begin mijn yoni ei oefeningen altijd door eerst mijn lijf sensueel aan te zetten door te strelen en te masseren, super opgewonden hoeft niet, maar je wilt wel een uitnodiging, een JA! voelen voor je je ei inbrengt.

Je spieren zijn verkrampt door jarenlange seksuele spanning en daardoor ben je minder gevoelig.

Nog zo’n mooi ontwerp van moeder natuur, wanneer iets te veel word om te dragen word het verdoofd of ongevoelig. Iedere vrouw (en mannen trouwens ook) draagt een diepe inprenting in haar systeem van duizenden jaren seksuele uitbuiting en onderdrukking. Dat vrouwen vervolgd, gemarteld en verbrand werden wanneer ze te wild, te vrij en te seksueel waren is nog maar zo’n zeven generaties geleden. That shit’s fucked up.
Ook als je in dit leven niks traumatisch hebt meegemaakt geloof ik dat we allemaal nog residuen bij ons dragen uit het verleden en de huidige niet-seks positieve maatschappij. Op een onderbewust niveau maakt dat het onveilig om aanwezig te zijn in je lijf, en je seksuele organen te voelen.
Ook grensoverschrijdingen, vroegtijdige penetratie of ‘seks voor je partner’ dragen niet bij aan het openen en voelen van je vagina.

Lees ook deze blog over meer sensitiviteit in je vagina

Je bent het niet gewend om je op dit deel van je lijf te focussen

Neem nou een piano speler. Iemand die al jaren speelt en er duizenden uren aan oefening op heeft zitten. Hij/zij heeft een uitzonderlijke gevoeligheid en fijne motoriek in zijn/haar handen en vingers.
Misschien is een deel aangeboren maar het grootste deel omdat het geoefend is. Is er daarom wat mis met mensen die niet datzelfde gevoel in hun vingers hebben?

Tuurlijk niet.

Voor de meeste vrouwen gaat alle aandacht naar de clitoris, wat logisch is, want dat is vaak de makkelijkste manier van klaarkomen. Door telkens hetzelfde te stimuleren train je je brein om andere delen die net zo zalig kunnen zijn (zoals de vagina) wat minder aandacht te geven.
Wat prima is, maar als je nieuwsgierig bent naar meer, is het yoni ei daar een fantastische tool voor. Ook als je er eerst niet zoveel van voelt.

Het niet voelen van mijn ei was een van de redenen waarom mijn yoni ei de eerste jaren in mijn nachtkastje bleef liggen. Maar ik ben zo blij dat ik hem toch weer tevoorschijn heb getoverd.
Wil jij ook (weer) een yoni ei gaan gebruiken? Download hier gratis mijn drie yoni ei oefeningen plus instructievideo.
Ik ben heel nieuwsgierig wat je er van vind. Wil je het me hier laten weten?

Leave a comment