Skip links

5 Verrassende effecten hoe het yoni ei niet alleen seks maar je leven veranderd

Door te oefenen met het yoni ei krijg je meer zin in seks, word je yoni juicy’er, je krijgt mind blowing out of this world orgasmes en ontdek allerlei nieuwe yummy plekjes van je vul.va en vagina. Goed, dat het ton van seksuele voordelen heeft wist je waarschijnlijk al. Dat waren voor mij in ieder geval wel de belangrijkste redenen om nieuwsgierig te worden naar het yoni ei. Maar al gaandeweg ontdekte ik meer en meer resultaten die op het eerste gezicht niks met seks te maken hebben….

Dus stel nou dat jouw seksleven al fantastisch is zoals het is (YES!) of je vind al dat sexy juicy gedoe nog een beetje spannend om te gaan ontdekken. Dat je wel nieuwsgierig bent maar je het toch voor je uit blijft schuiven omdat je je afvraagt of het wel wat voor jou kan toevoegen…

Daarom duiken we in deze blog eens in vijf verassende resultaten van het yoni ei die niet direct seksueel zijn. En indirect ook weer wel, want alles waardoor je beter in je vel komt te zitten bevorderd je seksleven ūüėČ Een soort positieve bijwerkingen zou je kunnen zeggen.

1. Bekkenbodemklachten verhelpen, verminderen of voorkomen.

Okay, dit is een open deur, je weet vast al dat het regelmatig doen van kegels goed is voor je bekkenbodemspieren. Boven de veertig jaar heeft of krijgt ongeveer de helft van de vrouwen last van kwaaltjes, vaak onderschatten we hoezeer dit de kwaliteit van leven be√Įnvloed.
Bekkenbodem klachten lopen uiteen van urine of ontlasting verlies, verzakking en pijn in liezen, buik of onderrug. Teveel spanning en pijn bij het vrijen komt op alle leeftijden veel voor.
Het yoni ei geeft je ouderwetse kegels een extra boost, en een goede practice besteed net zoveel aandacht aan ontspanning (wist je dat de meeste klachten voortkomen uit verkramping?) Ik raad je aan om bij twijfel altijd een specialist te bezoeken.

2. Verminderd PMS symptomen en zware menstruatie

In het Tao√Įsme (spirituele stroming uit China waar het yoni ei zijn oorsprong heeft) zijn klachten rondom de menstruatie een teken van gestagneerde energie in de seksuele organen.
Het doen van yoni ei oefeningen, met name in de eerste twee weken van je cyclus, helpt je om de levensenergie die dan in je lichaam word opgebouwd door je lijf te circuleren en te gebruiken voor leukere dingen dan met een dekentje op de bank te liggen ūüėČ

Download¬†hier¬†gratis 2 begeleide audio’s die hier heel geschikt voor zijn uit mijn mini cusus¬†The Yoni Eggsploration.

3. Meer zelfliefde, en acceptatie van je lichaam

Zelfliefde was zo’n concept wat voor mij totaal niet behapbaar was voordat ik met se.ksualiteit ging werken (zie ook mijn vorige mail) Hoe doe je dat dan? Zelfliefde? Wat is het werkwoord van zelfliefde? Met het yoni ei leerde ik oud zeer, overtuigingen en verdriet wat me niet langer diende te ontladen.
Het maakte het steeds veiliger en comfortabeler om in mijn lijf te zakken en haar lief te hebben.

4. Gezondheidsklachten aan de seksuele organen helen of verzachten

Holistisch gezien hebben alle fysieke klachten een onderliggende psychische of energetische oorzaak. Bij klachten aan de seksuele organen (zoals schimmelinfecties, endometiose of SOA’s) spelen seksuele blokkades, trauma of conditionering vaak een grote rol.

Zet voor je je practice begint de intentie om deze klacht te helen. Voel waar de energie stagneert en beeld je in hoe dit via je ei je lichaam verlaat, en stuur via je ei helende energie naar dit lichaamsdeel. Dit vraagt wel wat voorzichtigheid, lees er hier meer over en vind ook een coach/therapeut die je kan helpen de grondslag van de stagnatie te helen.
Het is geen garantie dat dit absoluut het geneesmiddel gaat zijn, maar het is het wel waard om te benoemen dat veel vrouwen er baat bij hebben gehad.
Wat ik geef is nooit medisch advies, bezoek bij fysieke klachten ook een dokter.

5. Meer energie en creativiteit

Je bekkengebied en onderbuik zijn de opslagplaatsen voor seksuele energie. De energie waar leven uit gecre√ęerd word. Nou heb je daar vast niet elke maand zin in, maar met die levensenergie kun je ook je eigen kwaliteit van leven verbeteren door het bewust in te zetten!
In het Tao√Įsme leren ze dat energie ook kan weglekken bij zwakke bekkenbodemspieren. En zoals we bij punt 1 al gelezen hebben pak je ook dat aan met het yoni ei. Twee vliegen in een klap dus.

Welke van deze punten spreekt jou het meest aan om met het yoni ei te gaan oefenen? Ik ben benieuwd wat je ge√Įnspireerd heeft, laat het me weten, stel een vraag of stuur me hier een mailtje wanneer je gewoon even je ei kwijt moet ;).

Liefs,
Lotte

Leave a comment