Skip links

5 Manieren om de sensitiviteit in je vagina te verhogen

Ik hoor regelmatig dat vrouwen zich afvragen wat er mis met ze is als ze niet zoveel voelen in hun vagina. Terwijl dat volgens hun wel zo zou moeten zijn. Dat de sensaties in hun clitoris veel indrukwekkender zijn, en toch zo’n beetje hetzelfde zouden verwachten van de G-spot of welke andere inwendige zone dan ook.

Om het maar gelijk van tafel te schuiven, er is sowieso niks mis met je, je bent niet gebroken of anders dan duizenden andere vrouwen. Integendeel zelfs, dat we minder gevoel hebben inwendig is een briljant ontwerp van moeder natuur! Waarom? Omdat een kind baren anders een grote verschrikking zou zijn met dezelfde hoeveelheid zenuwuiteinden als in het knopje van je clitoris. Denk je eens in hoe dat… Of nee, doe ook eigenlijk maar niet, is geen pretje.

Punt is. Heel veel vrouwen ervaren hetzelfde.

Dat gezegd hebbende, is het wel heel goed mogelijk om tenenkrullend, godinnelijk genot en eeuwigdurende orgastische staten te ervaren vanuit het diepste van je vagina. Het vraagt alleen wat oefening die je waarschijnlijk nooit geleerd hebt van je partners, in biologieles en zeker niet uit porno. Vandaag 5 tips om meer gevoeligheid te krijgen in je vagina en haar orgastische vermogen te ontgrendelen.

Je mindset

Geloven dat het kan. Misschien heb je ooit in een of ander vrouwentijdschrift gelezen dat je of clitoraal of vaginaal bent en jezelf al in het hokje van clitoraal gestopt. Vaginale orgasmes zijn niet aan jou besteed. End of story. Maar niets is minder waar, vaginaal genot en orgasme is voor elke vrouw bereikbaar, het vraagt alleen wat verwachtingsmanagement waar de clitoris het beste reageert op wrijving ben je inwendig gevoeliger voor druk, beweging en energie. Verwacht dus niet dat je dezelfde sensaties moet voelen als in je clitoris maar stel je open voor nieuwe mogelijkheden en shift je mindset naar Yes, I can!!

Opwinding

Voordat we ons aan allemaal toffe tantra tools gaan wijden, hier de allersimpelste tip die zo vaak word vergeten: Opwinding. Zo ‘simpel’? Ja heus. Je vagina word namelijk pas gevoelig voor genot zodra zij voldoende is opgewonden. Heb je wel eens geprobeerd je G-spot aan te raken terwijl je nog Je clitoris die je aan de buitenkant ziet is maar een knopje van een groter uitstrekkend orgaan die zich in je lichaam om je vaginale kanaal vouwt. Dit orgaan bestaat uit zwellichamen, die zich uitzetten bij opwinding om penetratie verrukkelijk te maken. Misschien heb je je G-spot wel eens aangeraakt voordat je volledig was opgewonden en gemerkt dat dit pijnlijk was, of dat je er helemaal geen gevoel in had? En daarom is voorspel zo belangrijk.

Opbouwen van een mind-body connectie

De meesten van ons zijn we vervreemd geraakt van ons lichaam en onze yoni in het bijzonder. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat veel meisjes leren niet hoe hun genitaliën te noemen. Een jongen heeft meestal nog wel een pipi, voor meisjes word het nog dikwijls genegeerd. Ook later in biologieles is de uitleg van het vrouwelijk geslachtsorgaan gebrekkig, om van genot maar helemaal niet te spreken. Herstel de verbinding met je yoni door simpelweg je aandacht naar haar te verplaatsen. Diep adem te halen en te voelen wat er te voelen valt. In het begin misschien niet zo veel, maar na verloop van tijd zal je merken dat ze zich meer begint te openen.

Yoni Massage of De-armouring

Eeuwenlange taboe, schaamte, trauma, grensoverschrijdingen, te snelle penetratie en ontkenning van de vrouwelijke seksualiteit en ons lichaam etcetera etcetera zorgt voor spanning en verkramping in ons lijf. Denk maar aan gespannen schouders bij stress of buikpijn bij zenuwen. In onze yoni is het niet anders. Yoni de-armouring is een drukpuntmassage van de vulva en vagina waarbij emoties, gestagneerde energie en blokkades doorvoelt, losgelaten en geheeld kunnen worden. Met vaak meer vrijheid, pleasure en orgasmes tot gevolg. Je kunt de-armouring zelf doen, laten doen door je partner of bij een therapeute, doe in het laatste geval grondig onderzoek naar iemand die zeer integer werkt en een ruime aantoonbare kennis heeft van trauma reacties.

Het Yoni ei

Alle voorgaande punten komen samen in 1 tool: het yoni ei. Wanneer je consequent gaat oefenen ga je verandering merken in je libido en opwinding. Je yoni krijgt meer aandacht waardoor je je focus kunt verplaatsen en beter gaat voelen wat er gaande is in je yoni en de mind-body connectie versterkt. En het yoni ei is een prachtig hulpmiddel voor sexual healing en de-armouring. Dit is ook een van de redenen waarom ik zoveel met het yoni ei werk met mijn cliënten het is de meest effectieve en tastbare tool die ik heb gevonden om blokkades aan het licht te brengen en ze te transformeren naar meer passie, plezier en intimiteit.

Ben je nieuwsgierig hoe ook jij kunt afdwalen naar het orgastisch genot in de dieptes van je yoni?  Vraag een gratis sessie aan waar ik je meer uitleg over het yoni ei.

Wat deed deze blog met je? Heb je nieuwe inzichten gekregen of zijn er tips die je zelf gaat proberen? Laten we open communicatie over seksualiteit verbeteren zodat er steeds minder vrouwen door het leven kunnen gaan die denken dat er iets mis met ze is. Deel je vragen, inzichten of andere opmerkingen hier onder.

Leave a comment