Skip links

De verassende voordelen van seks tijdens je menstruatie

De één vind het verschrikkelijk voor de ander is het de normaalste zaak van de wereld. Seks terwijl je ongesteld bent. Voor zowel mannen als vrouwen zijn de meningen verdeeld. Wel doen? Niet doen? Alleen onder de douche? Google staat vol met tips en trucs waar je op moet letten om tijdens je menstruatie veilig seks te hebben. In deze blog wil ik je mijn meer holistische visie bieden op de verrassende voordelen die menstruatie seks kan hebben op de relatie met je eigen lichaam en de relatie met je mannelijke, of vrouwelijke partner(s).

Menstruatiebloed. Hoewel het de laatste jaren al meer genormaliseerd is, blijft het toch nog wat meer taboe dan een schaafwond op je knie. Wat ook niet zo vreemd is. Duizenden jaren patriarchaat heeft alle pure vrouwelijke expressie gedemoniseerd, beschaamd en geschuwd. Wanneer je als vrouw bloedde zou je vies en onrein zijn. Onbewust dragen velen van ons die overtuiging nog met ons mee.
Een holistisch perspectief op menstruatiekramp is dan ook dat het (onder andere) word veroorzaakt door alle schaamte en taboe rondom de volle expressie van vrouwelijke seksualiteit. Dat veroorzaakt spanningen en verkramping in de bekkenbodem, vagina en voortplantingsorganen.
Maar of je nou wel of geen buikpijn hebt, als je bovenstaande overtuigingen nog onbewust met je meedraagt is dat niet de ideale conditie om in te gaan liggen rollebollen.

Een positievere minder bekende visie

In de tantrische traditie wordt menstruatiebloed gezien als de essentie van het heilige vrouwelijke. De energie van de godin haarzelf, een leven gevende kracht die belichaamt word in iedere vrouw. Menstruatie is mooi, heilig en enorm krachtig. Menstruerende vrouwen werden geprezen om hun intuïtieve wijsheid en het bloed werd gebruikt in magische rituelen.
Dat hoeven jullie echt niet in jullie slaapkamer na te doen, tenzij je dat graag wilt. Maar dit weten helpt wel om een zachter, positiever licht te schijnen op menstruatie. Over hoe menstruatie de meest krachtige periode van de maand kan zijn, schreef ik al eerder een blog, je kunt hem hier teruglezen.

Seks verbindt. Tijdens je menstruatie nog meer.

Seks met de liefdevolle aandacht van een partner, man of vrouw, werkt enorm helend om al die negativiteit die we hebben rondom menstruatie te laten wegsmelten. Veel vrouwen voelen zich gedurende hun menstruatie zachter, kwetsbaarder, emotioneler en meer open.
Dit kan seks een hele nieuwe dimensie geven, en de gelegenheid om te verbinden met je lief op een veel dieper niveau dan normaal. Ook maak je tijdens seks allerlei geluksstofjes aan (oxytocine, dopamine, vasopressine) waardoor je je zowel fysiek als emotioneel stukken beter voelt.

Als vrouw zijnde is het enorm bevrijdend en helend om een partner te hebben voor wie haar bloed de normaalste zaak van de wereld is. Voor mij is er geen grotere turn-off dan een man die zeikerig doet over menstruatie of menstruatiebloed. Het voelt alsof hij niet mannelijk genoeg is om de totaliteit van je vrouw zijn te kunnen verwelkomen.
Het tegengestelde is ook waar, het is zo fucking sexy als hij een onvoorwaardelijke steun blijft in de volheid van mijn vrouwelijke expressie inclusief het bloed en de emotionele buien. Het kan omarmen en er de schoonheid van kan zien. Nou, dat is een man waar ik mijn bed en mijn leven mee wil delen.

Menstruatie en orgasme

Orgasme verlicht menstruatiekrampen. Klaarkomen ontspant de baarmoeder en de spieren rondom de baarmoeder, en dat verlicht eventuele buikpijn. Daarbij word het stofje endorfine aangemaakt, wat pijnstillend werkt. Nou heb je voor een orgasme natuurlijk geen partner nodig.
Als je tot hier bent gekomen ga ik er van uit dat je al open staat voor het idee van menstruatie seks, maar wanneer je nog wat weerstand voelt is dat volkomen normaal. Het kan dan waardevol zijn om dan eerst eens alleen op onderzoek uit te gaan. Veel vrouwen melden dat hun orgasmes beter en intenser zijn tijdens hun menstruatie. Altijd het proberen waard.

Ben je nieuwsgierig hoe je jouw orgastisch vermogen kunt vergroten en volledig los kunt laten in de slaapkamer? Tijdens je menstruatie, of de rest van de maand? Ik heb een super waardevolle gratis online training voor je klaar staan waarin ik de 5 tools met je deel die mijn orgasmes intenser, dieper en vervullender hebben gemaakt. Je kunt hem hier gratis downloaden.

Happy Period!

Liefs,
Lotte

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment