Skip links

5 Simpele lifestyle hacks voor meer zin…

 

Een seksdipje, het overkomt iedereen wel eens. Maar soms is de mood wel heel ver te zoeken, misschien al voor weken of maanden. Je leest de damesbladen, googelt eens wat en volgt gemotiveerd de tips op. Je trekt mooie lingerie aan, neemt wat meer initiatief, kijkt misschien eens een pornofilm. En dat werkt! Voor een week… Daarna is je libido weer als sneeuw voor de zon verdwenen. Het veel gehoorde advies “Dan maak je maar zin…” komt je de oren uit.

Net zoals een goede vrijpartij je de hele dag met een big smile rond laat lopen, werkt het ook andersom. Een paar simpele aanpassingen in je leven kunnen er voor zorgen dat jij met meer passie en zin het bed in duikt.
Ook al lijken deze tips op het eerste gezicht niks met seks te maken te hebben, ze hebben wel degelijk een groot effect op jouw plezier tussen te lakens. Met alle positieve gevolgen van dien.
#1 Foooooood!
Elkaar verwennen met aardbeien en slagroom? Gesmolten chocola op je tepels? Allemaal leuk maar dat is voor deze keer niet wat ik bedoel.
Wat je dagelijks eet heeft veel effect op je sexdrive. Je voel je zekerder en aantrekkelijker. Eet gezond en clean. Dat houd in meer groente en fruit, voldoende water en natuurlijke vetten. Laat de bewerkte voedingsmiddelen, geraffineerde suiker en industrie vlees wat vaker staan. Een gezond voedingspatroon heeft een heleboel voordelen; lekkerder in je lijf, meer energie en rust in je hoofd. En dat is natuurlijk essentieel voor een spannende avond!
#2 Kundalini yoga
Kundalini yoga komt uit de tantrische traditie. Deze vorm van yoga is een manier om de seksuele energie die ligt opgeslagen in je bekken aan te wakkeren en door je heen te laten stromen. Je kunt deze energie gebruiken voor allerlei creatieve processen. Je voelt je warmer, levendiger en je merkt een forse stijging in je libido.
De oefeningen, ademtechnieken en meditaties zijn simpel en toegankelijk en hebben in korte tijd al effect. Je draait bijvoorbeeld rondjes met je bekken of ademt snel in waarbij je je navel krachtig naar binnen trekt. Het is niet het doel van kundalini yoga om je seksleven te verbeteren maar het is wel een erg plezierige bijwerking.
#3 Keep moving!
Tijdens het sporten maak je extra endorfine en dopamine aan die ook tijdens sexytime door je lijf heen gieren. Hoe vaker je deze stofjes aanmaakt, hoe makkelijker je opgewonden raakt. En nee, niet door te schuren over het fietszadel of op de trilplaat te gaan zitten 😉
En wat te denken van conditie, uithoudingsvermogen en lenigheid? Vooral oefeningen waarbij de lage buikspieren worden getraind zorgen voor een betere doorbloeding naar je private parts. Hoe gezonder je je geestelijk en fysiek voelt des te plezieriger je seksleven.
Wist je dat er zoiets bestaat als een sporgasme? Dat is een orgasme die vrouwen spontaan kunnen krijgen tijden het sporten!
Lees ook: 6 Nieuwe orgasmes voor op je bucketlist
#4 Adem in… Adem uit…
Onze manier van ademhalen bepaalt voor een groot deel onze kwaliteit van leven. Het is een krachtige tool om je lichaam en geest te beheersen.
We ademen vrijwel allemaal te snel, te oppervlakkig en te hoog in onze borst. Hierdoor krijgen we maar net genoeg zuurstof binnen om te overleven en ervaren we meer stress dan nodig is.
Als je lichaam continue in fight flight modus is houd het geen energie over voor secundaire processen als voortplanting of gelukkig zijn.
Hoe je je voelt beïnvloed dus je ademhaling maar andersom kan je ademhaling ook je stemming beïnvloeden. Door diep naar je buik en aandachtig te ademen zal je merken dat je alle aanrakingen en sensaties veel sterker in voelt. Je lijf staat meer AAN. Je kunt je gedachten tot rust brengen en raakt vanzelf meer ontspannen, een must voor goede seks.
#5 Minder beeldschermen
Via al onze beeldschermen die we gebruiken om lekker te ontspannen komt er een heleboel onnuttige informatie binnen. Allemaal prikkels waar je lijf energie voor nodig heeft om ze te kunnen verwerken. Dat geld voor je smartphone gebruik maar ook voor televisie, netflix etc. We denken er mee te ontspannen maar onbewust dringt er allemaal stress je brein binnen.
En als er één libido killer is, is het wel stress. Zeker voor vrouwen. Mannen hebben vaak seks om te ontspannen, vrouwen moeten eerst ontspannen zijn om seks te willen. Dus uit die TV, houd je gelijk ook meer tijd over voor… juistem.
Dus beat die seksdip en ga onder weg naar de slaapkamer dus eens via de sportschool en de keuken. Kun je nog wel een extra zetje gebruiken. In mijn VrouwPower toolkit zitten 3 begeleide oefeningen die jouw inner sensual goddess nog meer tot leven laten komen. Download hem hier GRATIS.

Leave a comment