Skip links

Voel je vrijer in je seksualiteit

Misschien denk je wel dat sensualiteit niet aan jou besteed is, vind je dat je daar te oud/dik/saai/spiritueel/druk voor bent. Seks is leuk (of niet), je orgasmes zijn wel okay (of niet), maar wat heeft het verder nou nog toe te voegen aan je leven?
Of je na het lezen van dit artikel nou direct je jurk van je lijf scheurt en staat te springen om de wilde sexy vrouw in je lost laten, of dat je je trillend onder het bed verstopt omdat ik ergens het woord ‘vagina’ noem. Hoe je je ook voelt, elke vrouw kan haar sensuele kant meer tot uiting laten komen, meer vrijheid ervaren in de slaapkamer en meer van haar lichaam genieten, als ze dat zou willen.

Dat kan al heel klein door bewust meer te voelen. Bijvoorbeeld hoe de zon je blote huid streelt, jezelf liefdevol insmeren met bodylotion, het smelten van chocolade op je tong. Of bewust de geur van lentebloesems niet alleen je neus, maar je hele wezen laten aanraken.
Kun je met je volle aandacht genieten zonder in je hoofd al bezig te zijn met de boodschappen, je to-do lijst of dat gesprek met een collega?
Als je de sensualiteit in alledaagse dingen kunt ontdekken, hoeveel meer zinderend kan intimiteit dan worden? Als je vol overgave kunt genieten van een vrijpartij, met je partner, of met jezelf?

Tijdens seks zijn we vaak nog zoveel bezig met ons hoofd dat we vergeten te genieten van ons lichaam. Zal ik wel een orgasme krijgen? Duurt het niet te lang? Wat denkt hij/zij van mijn borsten? Ben ik wel ‘goed genoeg’?
Of juist de andere kant, bang zijn dat je partner je ‘te veel’ vind, te sletterig, te seksueel.
We hebben allemaal een bepaalde mate van ongemak rondom onze seksualiteit. En dat is helemaal niet zo vreemd als je nagaat dat seks al duizenden jaren door religie neergezet word als zondig, vies en iets om je voor te schamen. Met name op vrouwen worden deze overtuigingen (onbewust) generatie op generatie doorgegeven. Maar vanuit evolutionair oogpunt is overleven en voortplanten onze grootste drive. Hoe kan het toch dat we zo ons best doen om zo’n groot aspect van het leven te onderdrukken?
Zelfs als je ouders positief met seks omgingen krijgen we vanuit onze cultuur en maatschappij nog allerlei boodschappen mee over hoe seks zou moeten zijn.
Deze zogenaamde seksuele vrijheid verteld je dat vrijen romantisch en teder moet, of juist hard en vervuld van lust. We zijn meestal doelgericht naar een orgasme aan het werken en vergeten helemaal te genieten van de reis er naartoe.
Of misschien mag seks er helemaal niet zijn. Ogen dicht, het laten gebeuren en zo snel mogelijk douchen om de zonde van je af te wassen. En wat te denken van ons lichaam? Dat moet perfect, slank, gespierd, onthaard en oh wee als er nog iets flubbert tussen je benen!

Wist je dat je dergelijke remmingen en blokkades kunt helen door met een yoni ei te oefenen? Ik heb 3 gratis audio’s voor je opgenomen, waarvan eentje een heling oefening is. Download ze hier gratis.

We leven in een wereld waarin het vrouwen niet geleerd word van zichzelf, of hun seksualiteit te houden. Sterker nog, als je je als vrouw seksueel uit wil drukken heb je al snel kans op een label. De drogist staat vol hygiëne producten wat ons onbewust de boodschap geeft dat onze vagina vies is (ooit Lactacyd voor mannen gespot?). We verwachten van onszelf dat we gewoon door bikkelen tijdens menstruatiekrampen en hoewel de seksshops en condoomreclames je om de oren vliegen is een serieus gesprek over seksuele verlangens voor veel stellen nog steeds ongemakkelijk.

Seksuele vrijheid betekent niet dat je direct de zweepjes en handboeien uit de kast moet trekken of je buren de stuipen op het lijf jaagt met orgastisch geschreeuw (tenzij je dat graag wilt natuurlijk).
Je seksualiteit meer de ruimte geven gaat eerder over je vrij voelen om te doen wat je wilt, hoe je wilt, wanneer je wilt en tot hoever je dat wilt. Of je nu maagd wilt blijven tot je huwelijk of drie orgies per week wilt. Zowel je emoties en je grenzen kunnen voelen en aangeven, als wel je meest rauwe lustgevoelens en verlangens accepteren en durven uiten.

Meer los durven laten in de slaapkamer heeft impact op je hele leven. Deze seksuele vrijheid helpt je om meer in je kracht te staan, je vrouwelijkheid te ontdekken en je zekerder te voelen over je eigen lichaam.
Je bent vrij om de leiding te nemen of je volledig over te geven. Je bent vrij om gepassioneerd je verlangens te ontdekken of om helemaal geen seksuele behoeftes te hebben. Je bent vrij om te vragen wat je wilt zonder je schuldig te voelen.
Je bent vrij om van je sensuele lichaam te genieten.
Bovendien, wist je dat onze clitoris geen andere functie heeft dan het ervaren van genot?

Dames, we zijn er voor gemaakt om plezier te hebben in de slaapkamer! Of de keuken, een pashokje, het strand… your choice 😉 Vind je dit lastig en merk je nog regelmatig dat de rem er op gaat, dat je niet helemaal los kunt laten in bed en er vollop van knt genieten? Ben je nieuwsgierig wat je seksualiteit nog meer voor jou in petto heeft en heb je zin om dat te gaan ontdekken? Vraag hier jouw gratis sessie aan en ik help je verder!

Leave a comment