De do’s en don’ts bij het kopen van een yoni ei (deel 2)

In mijn vorige blog heb ik het uitgebreid gehad over de Don’ts wanneer je een yoni ei aanschaft. Zelfs zo uitgebreid dat ik voor de Do’s maar een nieuw blog ga schrijven. We zagen al dat niet elke steen geschikt is om in je vagina te stoppen welke dat wel zijn (spoiler: niet zo veel) lees je hier en help ik je graag om jouw perfecte eitje te vinden.

Welk materiaal kun je het beste kiezen? Wat is de beste maat voor jou en is dat gaatje nu echt nodig? En vooral, waarom? Na het lezen van deze twee blogs kun je een doordachte gefundeerde keuze maken voor et voor jou geschikt yoni ei.

Deel 1 nog niet gelezen? Lees hem dan eerst hier.

Het yoni ei stamt af uit de Taoistische traditie uit China. Traditioneel werd daar gebruik gemaakt van nefriet jade. Mogelijk ken je het yoni ei ook beter als het jade ei. Vanwege de groeiende verkoop en goedkope productie en transport van het jade ei zijn er naar mijn weten weinig betrouwbare nefriet jade mijnen meer over in China. Nefriet jade uit Canada is daarom het meest zuiver en betrouwbaar om te gebruiken voor een yoni ei.

Er zijn meerdere redenen waarom nefriet jade de beste keuze is.

Wanneer je net begint met de yoni egg practice wil ik je adviseren om te beginnen met jade. Deze edelsteen heeft namelijk de meest neutrale energie. De traditie omschrijft jade als een edelsteen met yang kwaliteiten. De yoni wordt gezien als yin en daardoor heeft jade een balancerende en helende werking.

Daarnaast heeft deze Nefriet jade een zeer hoge dichtheid, is bijna onbreekbaar en de kans op barstjes (die bacteriële infecties) kunnen veroorzaken is nihil. Daardoor is het als een van de weinige kristallen veilig voor inwendig gebruik. Jade wordt gevormd door enorme druk en hitte van de aarde, dus voor extra hygiëne kun je je yoni ei prima koken. Anders dan nepjade of veel andere stenen, die mogelijk kunnen barsten bij (te lang) koken.

Gratis leuk weetje: In het oude China word jade gezien als gehard draken sperma :p

Nefriet jade uit Canada is dus de way to go, echter, doe ook hier je eigen onderzoek om nepperds te onderscheiden. Het liefst vind je een nefriet jade ei met een certificatie van echtheid. Gemiddeld kosten deze eitjes tussen de 60 en 80 euro. Omdat het een kostbaar proces is om jade te mijnen, slijpen en boren is er een grote kans dat een goedkoper eitje geverfd of chemisch behandeld is om op echt te laten lijken. Zie ook mijn vorige blog.

Get tachyonized…

Een ander eitje die ik gebruik en aanraad is de Tachyon yoni egg. Het bijzondere aan dit eitje is dat het geladen is met Tachyon energie waar je meer over kunt vinden in deze video. Het materiaal is gehard glas en dus veilig voor inwendig gebruik. Dit eitje heeft mijn energie gevoeligheid naar de next level getild en de deuren geopend naar energy orgasmes. Het is enorm krachtig en de vibraties zijn ook buiten mijn yoni te voelen.

Beide eitjes hebben verschillende eigenschappen die wel of niet, of in verschillende periodes van je leven met je kunnen resoneren. Of je nou voor nefriet jade of tachyon gaat, het belangrijkste is wat bij jou past en wat je er mee doet. Hoe bijzonder of krachtig het materiaal ook is, het zal weinig doen zolang jij niks doet.

Size matters?

Yoni eitjes zijn er in 3 maten. Small, medium en large. Vuistregel is dat medium vrijwel geschikt is voor alle vrouwen. Heb je geen idee hoe de spieren van je bekkenbodem er aan toe zijn en ervaar je geen klachten? Dan kun je er van uit gaan dat medium geschikt is voor jouw vagina.

Een size small kun je kiezen wanneer je pijn of ongemak ervaart tijdens penetratie en dit (mogelijk) te wijden is aan spanning of verkramping door bv vaginisme. Echter, bij dergelijke klachten doe je geen aanspannende oefeningen met het yoni ei maar is het belangrijker om je te richten op ontspanning, connectie en loslaten. Ook kun je een klein formaat kiezen wanneer je bekkenbodem juist al erg getraind is en je toe bent aan een nieuwe uitdaging. Sterke en getrainde bekkenbodem spieren zijn niet hetzelfde als gespannen verkrampte spieren.

Wanneer je boven de 60 bent, een zware of meerder bevallingen achter de rug hebt, last hebt van incontinentie, verzakking of andere bekkenbodemklachten, of van jezelf weet dat je zwakke spieren hebt is het aan te raden om te beginnen met een groter eitje. Echter, grotere eitjes zijn ook duurder. Als dat een overweging voor je is kun je ook prima beginnen met een medium eitje en je bekkenbodem versterken door liggende oefeningen te doen voordat je er mee gaat staan.

Voor veel vrouwen geeft het een gevoel van falen en worden ze ontmoedigd als ze het ei niet in kunnen houden. Met een grote eitje versterk je sneller je zelfvertrouwen omdat je hem gemakkelijker inhoud en beter voelt.

Het is trouwens, bij elke maat, volkomen normaal dat je je eitje niet voelt wanneer je net begint met oefenen. Ook dat is geen falen maar een geniaal ontwerp van moeder natuur, wanneer je inwendig net zoveel gevoel zou hebben als bij je clitoris zou bevallen een verschrikking zijn.

Geboord vs Ongeboord

Yoni eieren zijn te krijgen met of zonder gaatje om een koordje aan te binden. En dan kan het gaatje over de lengte van het ei, of door de breedte, bij het smalle deel van het ei geboord is. Waar kun je het beste voor kiezen? Daar kan ik kort over zijn, met een gaatje geboord door het smalle deel van het ei.

Het waarom is wat uitgebreider. Met name wanneer je nog niet ervaren bent met een yoni ei, of bekkenbodemtraining in het algemeen is de zekerheid dat je je ei er weer uit kan trekken heel fijn. Ik hoor regelmatig dat vrouwen bang zijn dat ze hun yoni egg kwijt raken en dat hij door je lichaam gaat zwerven. Je vaginale kanaal eindigt bij je baarmoedermond die een gaatje heeft net groot genoeg voor bloed en sperma. Je yoni ei kan dus nooit door je lijf gaan zwerven.

Echter is elke vagina weer anders, sommigen zijn dieper, hebben meer huidplooien, gespannen spieren of een holte in het schaambeen waardoor het lastiger is het ei weer naar buiten te drukken. Begin dus altijd met een koordje totdat je je lichaam zo goed kent dat je het ei er zonder ook weer uitkrijgt. Daarbij is de mogelijkheid tot een koordje ook aan te raden om er gewichtjes aan te knopen voor als je wilt pussy weightliften. Een krachtige manier om je bekkenbodem te versterken.

Bij sommige eitjes is het gaatje door de lengte van het ei geboord. In dat geval is het lastiger om het koordje te rijgen en kun je hem niet gebruiken wanneer je een spiraaltje draagt vanwege het risico dat het koordje verstrikt raakt.

CHECKLIST

Dus hier een checklist voor een middagje yoni ei shoppen….

  • Is het een materiaal met een hoge dichtheid?  Nefriet jade of glas.
  • Welk formaat heb ik nodig?
  • Zit er een gaatje in?
  • Is de afkomst etnisch verantwoord (gemijnd met liefde en respect voor mens, dier en aarde, zie deel 1)

Om gelijk de vraag te beantwoorden die nu waarschijnlijk door je hoofd spookt. Nee, ik verkoop ze zelf niet. Ik deel heel graag mijn kennis om jou te helpen, het is dus geen ‘wij van wc-eend…’ verhaal 😉 Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over het yoni ei, voel je vrij om ze te stellen in de comments.

En ik ben nieuwsgierig, heb jij al een yoni ei? En als je op het punt staat er een te kopen, heeft dit blog je nieuwe inzichten gegeven? Ik hoor graag van je. Liefs!

Write a comment