Skip links

De do’s and don’ts bij het kopen van een yoni ei (deel 1)

Zo, je hebt er al meerder malen over gehoord, bent het tegen gekomen op youtube, hebt wat kritiek opgevangen in de media maar ook hele positieve ervaringen van andere vrouwen… Het yoni ei. En je hebt besloten om het voor jezelf te gaan onderzoeken of dit wat voor jou is.

Of….

Je hebt al ervaring met het yoni ei en wil jezelf of misschien een vriendin een nieuwe cadeau doen en wil het graag goed aanpakken. Waar je op dit moment ook staat, hier is een blog waar je op moet letten bij het kopen van een yoni ei.

En ik ben kritisch, als je mijn Instagram volgt (en zo niet, hoezo niet? 😉 Hier is ie) weet je dat ik geen voorstander ben om de eerste de beste steen in je vagina te stoppen. Door de toenemende populariteit van zowel het yoni ei als edelstenen zijn er ook veel lage kwaliteit en misinformatie (ongetwijfeld uit een goed hart) op de markt.

Wat je dus liever niet wilt…

Sommigen (okay, véél) van hen zijn eerder schadelijk dan de helende transformerende eigenschappen waar het yoni ei voor bedoeld is. Om het zo goedkoop mogelijk te maken worden edelstenen dikwijls geverfd, gebleekt of anders chemisch behandeld om ze van hogere kwaliteit te laten lijken. (eitje van Ali, anyone?)
Kan misschien nog best in een halsketting, maar je vaginale flora word er minder gelukkig van. Je vagina is het meest ontvankelijke deel van je lichaam. Fysiek door de slijmvliezen maar ook energetisch neemt zij veel meer tot zich dan je denkt.

Dan is er het soort edelsteen waar je rekening mee wilt houden. En ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen, want hoe prachtig en mooi ook, het immens populaire rozenkwarts is vaak niet geschikt voor inwendig gebruik. Rozenkwarts en zeker van de lage kwaliteit die ik hier boven noemde is een zachte en poreuze steen die gemakkelijk bacterie overdracht infecties kan veroorzaken door onzichtbare scheurtjes in de steen, en zelfs kan breken in de vagina bij intens energetisch werk.

Wil je toch heel graag een yoni ei van rozenkwarts vanwege de kwaliteiten van (zelf)liefde en compassie die deze steen in zich draagt, zoek dan een shop met veel verstand van edelstenen waarvan je zeker weet dat het een zeer hoge pure kwaliteit betreft. Doe je oefeningen alleen liggend, behandel je ei voorzichtig en controleer regelmatig op scheurtjes of barstjes. Al is dat ook niet helemaal waterdicht want een kolonie bacteriën heeft maar een haarfijn voor-het-blote-oog-onzichtbaar-scheurtje nodig om je van een weekje vaginale jeuk te voorzien. Pas daarom ook uitstekende hygiëne toe.

En hoe zit het met andere edelstenen? Naar mijn weten zijn alleen nefriet jade en gehard glas (meer hierover in deel 2) echt veilig voor inwendig gebruik, en kun je al het andere beter om je hals of in je oren dragen. Dat gezegd hebbende, wil ik je aanmoedigen om vooral je eigen onderzoek te doen en je eigen waarheid te vinden.

Niet dat ik het gelijk goed deed hoor…

Voor mij persoonlijk was die waarheid als volgt: Jaren geleden was ik nieuwsgierig en enthousiast over het yoni ei, maar wou er niet teveel geld aan uitgeven. Ik bestelde er een van jade met een verticaal gaatje voor 20,- bij een webshop.
Die heb ik een tijdje gebruikt terwijl ik me verder verdiepte in de achtergrond en wijsheid van het yoni ei. En uiteindelijk iemand mij er op een retraite op wees dat mijn eitje geen echte jade was. Ook was de manier waarop het gaatje geboord was eigenlijk heel onhandig en deed het weinig goeds voor mijn lichaam.
Tegen die tijd was ik er wel zeker van dat ik gepassioneerd was over de beoefening met een yoni ei en ging ik in de leer bij Layla Martin en Ronja Sebastian en investeerde in een goed ei, waar ik nog steeds heel veel (HEEL VEEL) plezier van heb.

Ik deel dit met je om te laten zien hoe ik begonnen ben en dat er niks is om voor te schamen als jij ook zo begint of bent begonnen. Ik begrijp het wanneer je niet gelijk 70 tot 100 euro wilt uitgeven aan iets waarvan je niet zeker weet of het voor je werkt.
Desondanks, wanneer je wel investeert start je gelijk met een hele andere intentie en heb je meer kans om er het maximale uit te halen dan wanneer je maar gewoon even kijkt of het werkt. Nadat ik mijn Tachyon eitje had gekocht ging ik gelijk veel regelmatiger en intensiever oefenen dan met mijn nepperd.

Met liefde voor de aarde, mens, dier en je yoni

Als laatste punt waar je op wilt letten bij de aanschaf is de afkomst van de edelsteen. Omdat er momenteel veel vraag naar is en het altijd maar goedkoper moet is het niet uitgesloten dat bij het mijnen van edelstenen schade wordt toegebracht aan de aarde, mensen en dieren. Zoek dus naar een shop die etnisch en transparant werkt. Naast dat het fijn is voor je geweten, is je vagina, zoals ik hierboven al noemde ook energetisch zeer ontvangkelijk.

Neem dus je gezondheid en seksueel welzijn serieus bij het aanschaffen van een eitje en ga niet blindelings mee met de hype van het yoni ei. Het kritiek uit de media is niet helemaal ongegrond, maar daar schrijf ik nog wel eens over. Beoefening met het yoni ei is absoluut veilig en heeft al duizenden vrouwen geholpen hun seksualiteit te verkennen, te helen en transformeren. Mits van kwalitatief materiaal, met de juist technieken en onder goede begeleiding.

Maar dat lijkt me leuk voor een volgende blog. Deze wordt wat langer dan ik dacht dus ik split hem op in twee delen. De volgende keer neem ik je mee in welke eitjes dan zeker wél geschikt zijn, welke edelsteen, maten en is dat gaatje nou echt nodig?

Voor nu ben ik heel nieuwsgierig of jij al een eitje hebt? Wat voor een? Of wat je overwegingen zijn om er wel of niet eentje aan te schaffen? Wil je het hieronder met me delen? Stel ook gerust je vragen, ik help je graag met kiezen van een voor jou geschikt eitje.

Liefs!

Leave a comment