Skip links

Zet je slaapkamer in vuur en vlam met sexual feng shui

Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen, ik heb geen bal verstand van Feng Shui. Heel eerlijk, zelfs terwijl ik start met het schrijven van deze blog denk ik nog bij mezelf dat is toch iets met je wooninrichting? En waarbij je hele onhandige adviezen krijgt om je favoriete stoel op dat dat energetische punt te plaatsen waar nou net je verwarming staat? Maar zoals altijd is google mijn vriend; “Feng shui is een 3000 jaar oude filosofie die leert hoe je omgeving je geluk beïnvloed.”

Toen ik onlangs een podcast luisterde over sexual feng shui was mijn interesse gewekt. Kan Feng Shui ook je seksuele geluk beïnvloeden? Ja, zeker, let’s go…

 

1 Turn up the heat, met warme kleuren

Ja, die had je zelf ook wel kunnen verzinnen. Warme kleuren als rood, oranje, geel, warm bruin laten de passie meer ontvlammen dan koele kleuren. Al kan ik me voorstellen dat het effect van een rode slaapkamer minder bevorderlijk werkt voor een ontspannen nachtrust. Zoek een balans, breng warme kleuren in je decoratie, je beddengoed of je gordijnen.

2 Houd je ex buiten de deur

Energetisch word je beïnvloed door alles wat er in je kamer aanwezig is. Met name dat wat onder het bed of in je nachtkastje ligt neem je onbewust mee in je vrijpartij of tijdens je slaap. Ruim oude herinneringen, met name pijnlijke dus ergens anders op. Ook al ben jij lekker aan het seksen met je geliefde, je onderbewustzijn weet dat die foto’s van je ex onder je bed liggen.

3 In vuur en vlam (bijna) letterlijk

Feng shui maakt gebruik van de elementen aarde, vuur, water, metaal en hout. Als je meer vuur in je seksleven wil brengen mag je dat dus vrij letterlijk nemen. Kaarsen doen natuurlijk wonderen voor de sfeer. Maar denk ook aan wierrook, verwarmde olie en een algemene aangename kamertemperatuur. Voor mij is kou de grootste moodkiller, alles verkrampt dan. Herken je dat? Gun het jezelf dan om de verwarming een graadje hoger te zetten. Blijf wel goed ventileren, je hebt zuurstof nodig als je ademhaling omhoog gaat.

4 Gooi de tv uit het raam

Ook die ligt voor de hand maar we trappen er nog zo vaak in. Beeldschermen in je slaapkamer verpesten je seksleven. En je nachtrust. Blauw licht, overprikkeling, ruzie om de afstandsbediening of gewoon ‘vergeten’ om seks te hebben omdat je helemaal word opgeslokt door netflix of je smartphone. Je verliest je aandacht voor elkaar, voor het moment en hoe je je voelt. Ik schreef er hier ook al een blog over. Samen wat stomende inspiratie kijken is helemaal toegestaan maar in alle andere gevallen houd de beeldschermen uit je slaapkamer.

5 Creëer je eigen liefdestempel

Seks is de ultieme uiting van liefde. Waarom zou je er niet een beetje extra moeite in steken om de plek waar je de liefde bedrijft mooi te maken? Ruim op, chaos in de ruimte is chaos in je hoofd, en andersom. Dit is een plek voor ontspanning, zowel geestelijk als mentaal. Decoreer je slaapkamer met spullen die je mooi vind en waar je blij van word. Een speciale plek om te rusten en om samen te komen in liefde en verbinding.

6 Geen planten

Ai! Ik ben dol op planten, overal, ook in mijn slaapkamer. Planten vertegenwoordigen echter de elementen aarde en water. Die in verband worden gebracht met droogte en kou, beide geen pretje voor goede seks. Denk overigens ook aan fonteintjes, drijfkaarsen of vazen met verse bloemen.
Planten zijn dan wel weer luchtzuiverend, wat natuurlijk weer gezond is tijdens het slapen. En ze zijn mooi. Mijn plantjes blijven dus lekker staan, produceren we zelf gewoon wat meer warmte om het te compenseren :p

7  Gezellig met zijn tweetjes

Of je samen woont en slaapt of single bent en graag een relatie wilt. Vermijd objecten die eenzaamheid vertegenwoordigen. Niet één enkele kaars, één eenzame bloem in een vaasje, één foto en zeker niet maar één nachtkastje. Maak van alles een paar om verbinding en samenzijn te symboliseren.

En? Heb jij er wel eens bij stil gestaan hoe je omgeving invloed heeft op je (seksuele) geluk? Is jouw slaapkamer een liefdestempel of een grote chaos met een flatscreen on top? Leuk als je het me laat weten in de comments 😀

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment