Workshop review: Tantra-Shibari

 

De tranen stroomden over mijn wangen, maar ik kon ze niet weg vegen. Mijn haar plakte aan mijn gezicht, maar het was aan hem of hij het uit mijn ogen zou strijken. Ondanks alle emoties en het feit dat ik was vastgebonden voelde ik me bevrijd en ontspannen. Het was een zeldzaam moment in mijn leven waar ik de touwtjes uit handen kon geven en de controle helemaal los kon laten…

Waar heb ik het over? Onlangs hebben Lucas en ik een Tantra-Shibari workshop gevolgd. En wauw, gebonden zijn en bewuste overgave blijken een enorm therapeutisch en verbindend (letterlijk!) effect te hebben. Ik had er al wel eens iets van geproefd maar om dit samen met Lucas te ervaren was transformerend.
Shibawattes?
In een notendop is Shibari een Japanse vorm van bondage waarbij je op een kunstzinnige en erotische manier met touwen bind of word vastgebonden.
Voordat je sidderend in een hoekje kruipt bij de term bondage, wil ik je vragen om met een open mind mijn ervaring door te lezen. Het beoefenen van Shibari heeft namelijk veel kwaliteiten in zich die je leven en relatie een enorme boost kunnen geven.
Lees ook: Shibari: de touwtjes uit handen
De workshop
Deze tantra-shibari workshop is een prachtige co-creatie van Tantra-atma en Natural Bliss. Zowel onze eerste ervaring met shibari, als met Johan en Sylvia.
De dag startte met een uitgebreide lichaamsmassage. Heerlijk. Ik had nauwelijks geslapen die nacht (ietsiepietsie zenuwen) en net 2 uur gereden. Tijd voor ontspanning.
Onder Johan leerden we hoe we tantratechnieken toe konden passen in massage en hoe we meer contact konden maken met elkaar.
Een heerlijke methode om uit je hoofd, in je lichaam te komen. Want in dat lijf, daar is veel bijzonders te voelen als je er aandacht aan geeft.
Bij de lichtste aanraking voelde ik warmte door mijn hele lichaam trekken en begon het te trillen van genot. Op een bepaald punt besloot Luc het zelfs wat rustiger aan te doen, bang om me een spontaan genitaliën vrij orgasme te bezorgen.
Na de massage was mijn hoofd leeg en helder. Ik voelde me super energiek en levend, en tegelijkertijd diep ontspannen.
Na een heerlijke uitgebreide lunch waarbij Luc nog even heel tactisch de opmerking maakte dat ie niet kon wachten om me ‘op te knopen’ (en bedankt hè, schatje) was het tijd voor het tweede deel van de dag: shibari.
Na een demonstratie en uitgebreide instructie was iedereen vrij om te gaan oefenen en te ervaren. De knooptechniek zorgt ervoor dat de touwen nooit beknellend worden, en we vonden dat er een hele goede aandacht was voor veiligheid.
De touwtjes uit handen
Gebonden worden zet zowel fysiek al emotioneel allerlei processen in gang. Je komt grenzen tegen, die je op een zachte manier mag verkennen of bewaken. Het was een bijzondere en unieke tool om lang onderdrukte gevoelens die nauw verwant zijn aan het krampachtig vast willen houden van controle, los te kunnen laten.
Het was zo’n veilig gevoel om ingepakt te worden door iemand die ik volledig vertrouw en liefheb. Een beetje als een omwikkeling toen je klein was, beschermd, veilig en geborgen. Het gaf me een overweldigend gevoel van liefde, vertrouwen en verbinding met Lucas.
Hoewel ik dan wel gebonden was gaf het me eerder een gevoel van empowerment dan van zwakte, ik voelde me enorm krachtig en sterk dat ik dapper genoeg was om jaren van onderdrukte emoties toe te laten.
Niks meer onder controle… en dat is okay.
De heftige emoties wisselden zich af met momenten dat al mijn gedachten leken te verdwijnen. Mijn lichaam nam het over en ik kon alleen nog maar voelen wat daar gebeurde. Na jaren van spirituele zoektocht, yoga retraites en mindfulness was dit de diepste meditatie die ik ooit heb ervaren.
Na deze workshop ben ik helemaal verslingerd geraakt aan het transformerende en therapeutische effect wat deze erotische kunst op je relatie en je leven kan hebben.
Ben je nieuwsgierig geworden en zou je zelf ook eens met touwtjes willen spelen, maar vind je macrameeën wat oubollig? Kan je relatie wel een oppepper gebruiken, en zou het loslaten van controle en verdiepen van vertrouwens daar bij kunnen helpen? Wij volgden deze workshop bij Johan Raaijmakers van Tantra-atma, hou de website in de gaten voor deze of andere tantra workshops.
Is shibari of tantra nog een erg ver van je bed show? Maar wil je als vrouw wel meer sensualiteit, overgave en verbinding in je leven brengen? Download hier GRATIS mijn VrouwPower meditatie serie. En zet vanavond nog jouw eerste stap op weg naar een seksleven vol passie, intimiteit en plezier!
Vergeet ook niet om me te volgen op Facebook of Instagram en mis geen enkele blog.
Liefs,
Lotte <3

Write a comment